CEID Team China organiseert Europese League in De Peelbergen

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8844
Geregistreerd: 20-04-16

CEID Team China organiseert Europese League in De Peelbergen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-18 22:14 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht
Springen


KRONENBERG / OPGLABBEEK – De komende twee weken neemt een delegatie van 20 springruiters uit China deel aan speciaal georganiseerde wedstrijden door de CEID; China Equestrian International Development. Het is de eerste keer dat het team deelneemt aan hippische evenementen in Europa, ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Ger Poels legt uit: “Deze tour biedt de Chinese ruiters de mogelijkheid om wedstrijdervaring op te doen en de entourage op internationale concoursen te beleven”.

Initiatief
Ger Poels en Jerry Smit zijn de Europese initiatiefnemers van de League. “Ter promotie van de springsport in China worden daar sinds 2014 al diverse internationale concoursen georganiseerd, zoals de Longines China Tour. Daar hebben veel internationaal bekende springruiters hun deelname aan verleend. Nu draaien we het concept om en nodigen de Chinese ruiters uit om hier te komen rijden in de CEID Europe League. Ter bevordering van kennisuitwisseling en om meer naamsbekendheid te geven aan de Chinese springsport”, aldus Poels namens de founders van De Peelbergen.

De Peelbergen en Sentower Park
De CEID ondersteunt de Chinese Equestrian Association om een nationaal team te vormen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en biedt ondersteuning bij het trainingsprogramma. CEID Europe League 2018 bestaat uit een CSI* en CSI** op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg, Nederland van 2 tot 5 augustus, en een CSI* en CSI*** op Sentower Park in Opglabbeek, België van 9 tot 12 augustus.

Uitgebreid programma
Namens de organisatie is Ken Ruysen verantwoordelijk voor de communicatie en de indeling van het programma: “Naast paardensport wordt het bezoek aangevuld met een galadiner en diverse rondleidingen bij bekende stallen en fokkerijen in de buurt. Er worden tevens een aantal clinics verzorgd. Met zijn allen proberen we een succes te maken van deze eerste league en hopelijk volgen er zo meer”.

Voor het programma van de CEID Europe League 2018 en de overige informatie kunt u terecht op:
https://www.peelbergen.eu/csi-augustus-2018/
https://www.sentowerpark.com/nl/event/C ... 09-08-2018


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat en 4 bezoekers