Spontane Brandy prolongeert ereklassekampioenschap

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8838
Geregistreerd: 20-04-16

Spontane Brandy prolongeert ereklassekampioenschap

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-18 20:01 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Tuigpaarden


CH Buitenpost vierde gisteren het 65-jarig bestaan en op dat jubileumfeest was bijzonder veel publiek aanwezig. Het concours was dit jaar een middag/avond concours . De accommodatie is geweldig en op het fraaie terrein maakten ook de tuigpaarden er een feestje van, in het bijzonder Brandy en Harry van Middelaar. In een zware strijd wist Brandy zijn ereklassetitel te prolongeren en de spontane zwarte leek er zijn eigen feestje te vieren.

Zeven paarden namen er deel aan de strijd om het KNHS kampioenschap ereklasse, vier mochten er door naar de finale. Drie daarvan waren KWPN hengsten. Het viertal overrijders was aan elkaar gewaagd zodat het een niet zo eenvoudige klus voor de jury zal zijn geweest. Brandy werd de beste. Brandy kwam al direct met heel veel allure en een extra front binnen, aspecten waarmee hij zich constant in de kijker blijft rijden. Geen paard kijkt er zo over als Brandy. De zoon van Uromast, die altijd wordt gereden door Harry van Middelaar, is van het Brandy Consortium. Niek Augustinus uit Ommeren fokte hem uit Uniek, een preferente dochter van Waterman. Brandy showde met veel dans en lichtvoetigheid en zijn spontane, blije en natuurlijke optreden leverde hem ook nu weer, evenals vorig jaar, het ereklassekampioenschap op. Weer een bijzonder eervolle titel dus voor Brandy op zijn inmiddels zeer rijke CV. De in de nationale ereklasse debuterende KWPN hengst Eebert (v. Atleet) van Gebr. van Manen liep in handen van Robbie van Dijk ook een hele beste wedstrijd en het publiek liet duidelijk weten ook veel support voor deze hengst te hebben. Eebert bleef goed bij de les en ging geweldig van de vloer. Met zijn grote slagen maakte zijn verrichting veel indruk. Over de benen deed hij dan ook niet onder voor de winnaar maar die is in het front dan weer rijker en luchtiger. Lambertus Huckriede werd derde met de onlangs kampioen geworden KWPN hengst Bommelsteyns Hubert (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen, halfbroer van Eebert. Hubert gaf ook weer alles. Hubert bewoog met veel actie en maakte zich deftig. Maar de KWPN hengst Dylano (v. Plain’s Liberator) van de combinatie De Groot/Black Horse B.V. zette ook een topprestatie neer. Met zijn bijzonder rijke front en zijn beste bewegingen, waarbij de hengst er fraai inklom en zijn zeer hoog grijpende voorbeengebruik extra opvalt, genereerde Dylano een heel mooi totaalbeeld. Hij kwam niet verder dan plaats vier. Deze laatste twee paarden kwamen vanuit de hoge limietklasse.

Splinternieuw
De rubriek Young Riders had met tien deelnemers een goede bezetting, een viertal kreeg een herkansing. Een splinternieuwe combinatie nam de winst mee. Het was Joëlle Berghuis die met de zeer royaal bewegende en veel inzet tonende Gardenia HBC (v. Victory) van de HBC-stal het oranje meenam maar deze combinatie werd echter wel zeer dicht op de hielen gezeten door de best bewegende en zich zeer deftig makende ECM Imondro (v. Cizandro) van Alfons Engbers met Kevin Huckriede. Manon Veerman volgde met de zich ook zeer deftig tonende en actievol bewegende gretige Gentleman (v.Saffraan) van de Mts. Alting. De vierde die mee mocht met de overrijders was Jelle van der Weide die met Endre (v. Moroccofield Marshall) van Stal Haarsma ook een zeer aansprekend totaalplaatje genereerde.

Elke pas raak
De nationale competitie heeft een sterk kopgroep waarin Just Lucky (v. Wentworth Ebony) van Lambertus Huckriede zich steeds nadrukkelijker profileert als kanshebber op oranje en dat lukte de zwarte nu ook alweer. Elke pas is raak, Just Lucky is groot in alles, zijn show maakt indruk. Henk Hammers met de scherp bewegende Jakarta (v. Ditisem) van de familie Veerman en de zich heel gretig en deftig showde KWPN hengst Innovatief (v. Zepplin) met Mark de Groot volgden. Deze hengst moet dit jaar vijf maal in de competitie worden uitgebracht.

Overige rubrieken
In de limietklasse was de winst voor de zeer actief bewegende KWPN hengst Heliotroop VDM (v. Colonist) van Jaap van der Meulen met Henk Hammers gevolgd door de eveneens actief bewegende Disaronno (v. Victory) van de familie De Leeuw met Lubbert van Oene. De schimmel Disaronno mocht er echter nog even meer overkijken. Dat deed de als derde geplaatste Gentleman met Niek Alting wel. De ijzersterk dravende Helandro B (v. Cizandro) met Cor van Dijk leek met plaats vier zuinig weg te komen. In de damesrubriek ging Anneke Huckriede met de chique Business (v.Vlasco) van Gerrit Egberink op kop gevolgd door de deftige maar niet geheel vaste Funita (v. Manno) van Jaap van der Meulen met Hanneke van Wessel. Bij de tweespannen zegevierde het topspan Celebration en Zavanno (beiden van Manno) met Uilke Haarsma en die rijder had met Elburg en Zavanno ook het winnende tandem voor de kar. Veerman werd tweede in de tweespanrubriek en die plaats zat er voor Hammers in bij de tandemrubriek. De hengsten Image HBC (v. Ditisem) en Icellie (v. Bocellie) werden op deze dag ook gestart. Zij moeten vijf maal worden uitgebracht in de nationale limietklasse waarin ze nu respectievelijk 5een 6ewerden. Een mooie overwinning was er in rubriek limietklasse grotemaat Hackney’s voor de bij het KWPN erkende grotemaat Hackney Bocellies Matteo (v. Bocellie) van André Veltkamp.


Baukelien82
Berichten: 4
Geregistreerd: 22-09-13

Re: Spontane Brandy prolongeert ereklassekampioenschap

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 20:36

:) Was een topdag voor het jubilerende Buitenpost...
Alle winnaars gefeliciteerd!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: berthe, Bnienke, DieL_Zor, ellen82, Ingrid_92, koend, Peuk, SandAndOak, siloux, twilight7, ZarahZoe en 9 bezoekers