NRPS goedgekeurde hengst Kanshebber overleden

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8864
Geregistreerd: 20-04-16

NRPS goedgekeurde hengst Kanshebber overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-18 12:22 Tip de Nieuwsredactie

nrps
In Memoriam

Afbeelding

Zojuist is het trieste bericht binnen gekomen dat de NRPS goedgekeurde hengst Kanshebber op 24 jarige leeftijd is overleden. Door zijn eigen kwaliteit en die van zijn nakomelingen heeft hij de Keur, Prestatie-sport & fokkerij predicaten behaald. Het overlijden van Kanshebber zal dan ook een gemis zijn voor de fokkerij. Hieronder kunt u het bericht van de familie van Laar lezen.

Op 31 juli hebben we helaas moeten besluiten om de hengst Kanshebber te laten inslapen. De tot voor een maand geleden kerngezonde hengst kreeg last van epileptische aanvallen. Dit leek prima onder controle totdat de aanvallen plotseling weer de kop opstaken en elkaar in snel tempo opvolgden. Om een verder lijden te voorkomen hebben we jammer genoeg moeten besluiten om afscheid te nemen van onze en Ina’s trots Kanshebber.

De 24 jaar oude Kanshebber, zoon van Krimh ox en de europees springkampioen Daisy Brown, is geboren op de stal van Wim Versteeg. Al vrij snel verhuisde hij naar Ina Majoor die hem voor de keuring bracht en in de sport uitbracht. Zijn sportcarrière verliep voorspoedig en bij de familie Vetker heeft hij met verschillende kinderen internationaal gesprongen.

Vanaf zijn 1e goedkeuring zijn wij van stal Orchid’s met hem gaan fokken, eerst met 1 merrie, daarna met meerdere totdat wij de mogelijkheid kregen om hem naar onze stal te halen. 2015 Was zijn en ons topjaar, hij werd in Frankrijk uitgeroepen tot FEI hengst van het jaar, en wij werden met name door Kanshebber zijn nakomelingen NRPS Paardenfamilie van het jaar.

De laatste jaren genoot Kanshebber zowel in Nederland als in het buitenland groot aanzien. In nagenoeg elke internationale wedstrijd in binnen- en buitenland kom je vaak meerdere nakomelingen van hem tegen. In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn zonen van hem goedgekeurd. In alle 3 disciplines zijn nakomelingen van Kanshebber op het EK geweest. De komende jaren zullen wij zijn naam nog vaak tegenkomen in de sportuitslagen.

Wij zijn dankbaar dat wij de kans hebben gekregen om Kanshebber te gebruiken voor onze sportfokkerij. Via zijn vele dochters en zonen zullen zijn genen nooit verloren gaan.

Orchid’s Paardenmelkerij
Carla en Paul van de Laar


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Inney, Mars, Mitch_Beauty, Mjelleke, Pinkeltje, Sure_lee, Ubermetrics en 11 bezoekers