Goud voor Thalia Rockx met familiepaard

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8826
Geregistreerd: 20-04-16

Goud voor Thalia Rockx met familiepaard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-18 14:17 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Dressuur


Met twee klinkende overwinningen heeft Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda het NK dressuur voor Young Riders gewonnen. Zilver ging naar Robin Bernoski met Velazquez, brons was voor Laura Quint met Edison.

Afbeelding
Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda. Foto door aniek1985

Voor Thalia Rockx was het een druk weekend. Ze kwam zowel bij de Junioren als de Young Riders aan de start. Bij de Junioren won ze schitterend zilver, bij de Young Riders was het met familie paard Verdi de la Fazenda nog mooier. “Het is hartstikke gaaf dat het echt een familiepaard is. Hij is bij ons geboren en opgeleid, mijn vader heeft Grand Prix met hem gestart en ook mijn moeder heeft hem gereden. Hij heeft echt een geweldig karakter, ik leer zo veel van hem. Hij is zeker geen automaat ik moet er echt aan rijden”, vertelt Rockx enthousiast na haar kür. “Omdat het bij de Junioren mijn laatste wedstrijd was, wilde ik daar echt zo goed mogelijk rijden en mooi afsluiten. Bij de Young Riders wilde ik gewoon lekker rijden en kijken wat er gebeurt. Ik had even geen Young Riders kür gereden en moest er even inkomen, maar het ging heel goed en ik ben echt hartstikke tevreden. Ik ben ook al Grand Prix gestart met hem, het is gewoon alleen maar leuk omdat allemaal te doen en het is hartstikke goed voor mijn ervaring”, vertelt de pas 17-jarige amazone.

Vader Johan Rockx is mee als trainer, groom en vooral trotse vader. “Dit is toch geweldig. Ik ben thuis nog volop aan het rijden en geniet daar iedere dag van. Van wedstrijden rijden komt het nu alleen even niet want Thalia pakt ze allemaal af”, laat de voormalige bondscoach lachend weten.

Zilver en brons
De strijd om zilver en brons was spannende en werd uiteindelijk in het voordeel beslist van Robin Bernoski. “Ik moest als laatste de ring in en wist dus al dat ik echt hoog moest scoren voor zilver. Dat maakte het wel extra spannend. Velazquez weet gelukkig ook wanneer het moet gebeuren en dan staat hij er”, vertelt de blije Bernoski. Laura Quint werd in de eerste proef tweede, maar bleef in de kür steken op de vierde plaats. Uiteindelijk was dit resultaat goed voor brons. Lisanne Zoutendijk werd derde in de kür, en vierde in de eindstand van het kampioenschap.

Afbeelding
Robin Bernoski met Velazquez. Foto door aniek1985

Uitslag NK Dressuur Young Riders 2018

1.Thalia Rockx - Verdi de La Fazenda (72,235 + 76,000) 148,235
2. Robin Bernoski – Velazquez (69,471 + 74,300) 143,771
3. Laura Quint – Edison (71,618 + 71,000) 142,618

Kijk hier voor alle uitslagen van het NK Dressuur Gelderland.


fleurtjeuh
Berichten: 7301
Geregistreerd: 24-05-11

Re: Goud voor Thalia Rockx met familiepaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-18 15:15

Ah super gaaf voor Thalia!
Verdi is zo'n fijn dier, ook in de omgang, hele fijne familiestam waar hij uit komt met veel echt goede paarden

[HAR] Marktonderzoek voor "Stel je eigen dekje samen"

My current situation is not my final destination.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Buffelduke, M1994, SennaS en 5 bezoekers