CHIO Aken landenwedstrijd: Nederlandse springruiters derde

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9569
Geregistreerd: 20-04-16

CHIO Aken landenwedstrijd: Nederlandse springruiters derde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-18 22:27 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Springen

Afbeelding
Leopold van Asten en VDL Groep Beauty. Foto door aniek1985

Het Nederlandse springruiterteam is op een knappe derde plaats geëindigd in de landenwedstrijd van het CHIO Aken. De formatie van bondscoach Rob Ehrens bestond uit Leopold van Asten, Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager en Frank Schuttert.

Nederland begon fenomenaal met vier foutloze omlopen in de eerste manche. In de tweede manche waren verschillende hindernissen iets verhoogd of verbreed en werden er wat meer fouten gemaakt. Ook de mannen van oranje konden toen de nul niet vasthouden. Eerste ruiter Leopold van Asten kreeg met VDL Groep Beauty tegen het einde van het parcours een fout. Maikel van der Vleuten liet met Arera C daarna zelfs twee fouten noteren. Marc Houtzager hield vervolgens met Sterrehof’s Baccarat de hoop levend door slechts één tijdfout te laten noteren. De Duitsers waren tegen die tijd al zeker van de winst, maar Frank Schuttert kon met een nulronde de tweede plaats nog veiligstellen. Dat lukte helaas niet, en met een springfout voor Schuttert kwam Nederland op plaats drie.

Graag gewonnen
Bondscoach Rob Ehrens kijkt tevreden terug. “Natuurlijk hadden we graag gewonnen, we zaten er ook dichtbij. Maar als je in Aken op de derde plaats op het schavotje staat, kunnen we wel zeggen dat we goed gestreden hebben. Het was een fair, moeilijk parcours met een sterk deelnemersveld en dat leverde echt mooie sport. Ik ben blij met hoe de paarden sprongen en hoe de ruiters reden. Natuurlijk wil je graag winnen, maar hiermee moet je ook gewoon tevreden zijn.”

Het tot de laatste stoel gevulde stadion met een capaciteit van 40.000 mensen zag Duitsland met 4 strafpunten de zege opeisen. De Ieren werden tweede, gevolgd door Nederland.

Uitslag Mercedes Benz Nationenpreis Aken
1. Duitsland, 4 strafpunten
2. Ierland, 6 strafpunten
3. Nederland, 9 strafpunten
Leopold van Asten – VDL Groep Beauty, (0 + 4)
Maikel van der Vleuten – Arera C, (0 + 8)
Marc Houtzager – Sterrehof’s Baccarat, (0 + 1)
Frank Schuttert – Chianti’s Champion, (0 + 4)

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Apacheshadow, Bopje, Borisje, Cowgirl, Em_, Facebook, GrapeshotBot, Jussem, maiks, micatje, nimbletje, Prins85, rocky_1995, Urbiezira, xLianneeee en 32 bezoekers