KFPS: Drie hengsten aangewezen tijdens herkansing

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10857
Geregistreerd: 20-04-16

KFPS: Drie hengsten aangewezen tijdens herkansing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-18 22:31 Tip de Nieuwsredactie

kfps
Fokkerij, KFPS


Tijdens de herkansing, dinsdag bij WB-Stables in Wergea, zijn drie hengsten aangewezen voor het Centraal onderzoek. Van deze drie hengsten geniet de vierjarige Tjeerd van Diphoorn van Hendrik Eppinga uit Oudemirdum al enige bekendheid. Deze Alke 468-zoon uit een Folkert 353-halfzus van meervoudig CK-kampioene Renske van Diphoorn (Onne 376) deed in 2017 ook al mee in het Centraal onderzoek. Hij strandde toen tijdens het zadelexamen. Tjeerd revancheerde zich prima in de Friesian Talent Cup, die hij tijdens de Hengstenkeuring in januari op zijn naam wist te schrijven. Een aanwijzing was er ook voor de eveneens 4-jarige Zorro T. van Sessing van familie Tanck uit Vragender. Zorro is een zoon van Bartele 472 uit de tijdens de laatste Centrale keuring Model verklaarde Sportmerrie Elke K. (Meinse 439). Ook de derde aangewezen hengst is vier jaar oud. Het gaat om Wander van de Hulsthof van Age Okkema uit Siegerswoude. Wander is een zoon van de binnenkort naar Zuid-Afrika vertrekkende Hette 481. Z'n moeder is een Stermerrie van Tjalbert 460.

Het Centraal onderzoek zal op 18 september van start gaan en wordt net als vorig jaar gehouden in Hippisch Centrum Exloo.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _lauraaa_, Babootje, BlogBeat, Blue_flower, ComscoreBot, Earth, Facebook, friezenfan2, Gigixponys, GrapeshotBot, JewEmm, jitskenienke, Keizerinnnn, Leliex, Lightninggg, marrianne, merrylegs, Poosje81, RianneH, TikiMyn, Vagabondo, xLauLaUx en 9 bezoekers