Succesvol eerste NK Voltige

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10891
Geregistreerd: 20-04-16

Succesvol eerste NK Voltige

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-18 12:10 Tip de Nieuwsredactie

*knhs
Voltige

Afbeelding
Carola Sneekes. Foto: FEI/ Dirk Caremans

Dit weekend werd er voor het eerste gestreden om de officiële Nederlandse titels in de voltige. Plaats van handeling was het KNHS centrum in Ermelo. Het goud ging naar Carola Sneekes bij de senioren en naar Lotte Geelhoed bij de Junioren. Roy Rogers won bij de senioren teams, bij de Junioren kwam alleen het team van Pothoven aan de start.

Al jaren wordt er op de Hippiade gestreden om vele KNHS titels in de Voltige, maar een echt NK voor de allerbeste voltigeurs van ons land was er nog niet. Daar is nu dus verandering in gekomen.
Senioren kampioene Carola Sneekes is blij met haar titel. “Ik ben er super blij mee, soms heb je zo een wedstrijd dat alles in een flow gaat. Dan ga je de ring in om er een feestje van te maken. Dat was dit weekend het geval.”
Kampioene Sneekes kwam niet op haar eigen paard Safari H aan de start, maar op de ervaren Game Boy van Cynthia Danvers. “Mijn eigen paard heeft een lichte blessure, en met het oog op de wereldruiterspelen later dit jaar, wilde we geen enkel risico nemen. Om dezelfde reden zie ik ook van deelname af in Aken. We geven haar liever iets meer tijd.”
“Ik heb maar een paar keer getraind op Game Boy, maar dat is een heel fijn ervaren paard en wij liggen elkaar gewoon goed. Zijn galop lijkt ook wel op de galop van mijn eigen paard. Natuurlijk is het niet zo vertrouwd als op mijn eigen paard, maar het ging echt heel goed. Als Anky op een paard van Adelinde start komt ze zeker de proef goed door, maar als je echt een spetterend optreden wil, moeten ze langer een team vormen, zo is het bij de voltige eigenlijk ook. Het ging echt heel fijn, maar zo hier en daar zaten ook nog wel wat kleine dingetjes.”

Lotte Geelhoed mag zich Nederlands kampioen noemen in de klasse junioren. Op het paard Kjeld realiseerde zij een eindtotaal van 7,633. Bij de senioren teams ging de strijd tussen drie teams. Roy Rogers met hun Rubin Royal, onder leiding van Cynthia Danvers, maakte daarbij zijn favorieten rol helemaal waar. Het team van Groenendaal heeft zijn laatste wedstrijd gestart op het NK. Met hun paard Troubadour en Manon Swanenburg als longeur namen zij met de reserve titel waardig afscheid.

CVI1*
Gelijktijdig met het NK vond in Ermelo ook een CVI* plaats waarbij drie nationaliteiten verwelkomd mochten worden. En van alle drie deze landen kon ook een keer het volkslied worden afgespeeld tijdens de prijsuitreiking.
Ashley de Haan won de junioren 1* rubriek op het paard Desire met Sandra Jansen aan de longe. Heleen Brans en de Poolse Aleksandra Mazinska wonnen de Pas-de-Deux senioren rubriek met hun nieuwe paard Dutch Better Z, met Nienke de Wolff aan de longe. Ook mag Aleksandra zich winnaar noemen van de senioren 1* rubriek bij de solo’s op het paard Dutch Elliot Z met Nienke de Wolff aan de longe. De Fransman Nicolas Bretagne won bij de senioren heren op het paard Charlie W met Caroline Rabot aan de longe.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


corine1981

Berichten: 5285
Geregistreerd: 05-08-06
Woonplaats: Lekker centraal

Re: Succesvol eerste NK Voltige

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-18 22:18

Knap hoor! Vind voltige altijd geweldig mooi om te zien.

https://www.motivier.nl

kwita

Berichten: 6469
Geregistreerd: 14-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-18 10:06

Hopelijk is dit ook de boost voor de sport om het op meer plaatsen in ned lessen te kunnen volgen! *\o/*
Ik vind het zo enorm Mooi om te zien!

Tijd heeft vleugels maar geen teugels, carpe diem!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: esmee1233, Pierus, Radian6, StefanieT, Tessaaa, Uhhhm, wabisabi en 19 bezoekers