Eerste beoordeling EPTM-merries zit erop

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5275
Geregistreerd: 20-04-16

Eerste beoordeling EPTM-merries zit erop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-18 19:37 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KWPN
Fokkerij


Na het verrichtingsonderzoek zijn de stallen op het KWPN-centrum niet lang leeg gebleven, een nieuwe lichting EPTM-merries heeft inmiddels haar intrede gedaan.

Vooraf aan de EPTM-test was het mogelijk om de jonge merries zadelmak te laten maken op het KWPN-centrum, hiervan wordt door de fokkers gretig gebruik gemaakt. Sinds maandag 11 juni is de vijfweekse EPTM-test begonnen. Momenteel staan er 24 spring- en 16 dressuurpaarden gestald in Ermelo. Het merendeel is drie jaar oud en zadelmak gemaakt voorafgaand aan de test. Vandaag stond de eerste tussenbeoordeling op het programma.

De merries pakken het werk goed op. De groep springpaarden wordt gekenmerkt door enkele opvallende springpaarden en als zij deze lijn vast kunnen houden dan zouden ziij met goede punten kunnen slagen. Over het algemeen is de kopgroep breed bij zowel de spring- als dressuurpaarden, maar er zijn ook nog enkele merries die zich nog moeten doorontwikkelen.

Volgende week vrijdag staat de tweede beoordeling op het programma, deze start om 8.00 uur en iedereen is van harte welkom op het KWPN-centrum.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Akires1, crystal, Googlebot, pandour4evuh, pillow, sauffi en 21 bezoekers