Zeer veel kwaliteit op tuigpaardkeuring Ede

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5272
Geregistreerd: 20-04-16

Zeer veel kwaliteit op tuigpaardkeuring Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-18 18:33 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KWPN
Fokkerij


Na de lokale keuring in Hulshorst eergisteren, had de regio Oost vandaag haar tweede en laatste keuring. De kwaliteit loog er niet om, dat belooft een spannende strijd te worden op de Centrale Keuring in Hulshorst op 7 juli!

De jury kreeg tien driejarige merries te beoordelen, alle mogen door naar de Centrale Keuring. “Het was een heel positieve keuring vandaag, we hebben enorm prettig gewerkt”, vertelt inspecteur merrieselectie Viggon van Beest. “Daarbij was de kwaliteit opvallend goed.”

Een aantal merries ligt wat betreft kwaliteit dicht bij elkaar. De Dylano-dochter Kiandra (uit Gevita ster v.Cizandro, f/g M.J. Seldenrijk uit Barneveld) viel op met haar goede model met het opvallende front en de sterke bewegingen.Drie dochters van Eebert verdienden vandaag een ticket voor de CK. Van Beest vertelt over Kondalina (uit Briannalina keur v.Laric, fokker S.A. Korevaar, Wijngaarden), die vorig jaar op de Tuigpaardendag bij de tweejarige merries derde werd: “Een functioneel gebouwde merrie die over zeer sterke bewegingen beschikt.” Haar halfzus Kymora (uit Gemora v.Baanbreker HBC, fokker A. van Bennekom, Maasbommel) vergezelt haar naar de CK. “Een sterk gebouwde merrie met veel allure, die ook in beweging sterk weet aan te spreken.”

De derde Eebert-dochter die door mag is Karinda (uit Geralda v.Waldemar, f/g B. Stellingwerf uit Lelystad). “Een degelijke tuigtypische merrie met ijzersterke bewegingen.” Ook Kyra (Fabuleus uit Evita v.Waldemar, fokker W. van Beers uit Kaatsheuvel) viel op. “Een zeer langgelijnde merrie met heel veel ras en uitstraling, die ook sterk bewoog maar iets meer voorbeengebruik zou mogen tonen”, aldus Van Beest.

De overige doorverwezen merries zijn dochters van Atleet, Cizandro (3x) en Unieko.

Het keuringsseizoen voor de tuigpaarden gaat overmorgen, zaterdag 23 juni, verder in de regio West, waar in Asperen een lokale keuring gepland staat.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Astrid_Brann, F_inley, fjaril, MarliesR en 22 bezoekers