Nieuw indoor-vierspan voor Koos de Ronde

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-04-16

Nieuw indoor-vierspan voor Koos de Ronde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-18 17:28 Tip de Nieuwsredactie

Hoefnet
Mennen


Sinds half mei heeft Nederlands kampioen Koos de Ronde vier Lipizzaners op stal staan. Gisteren verscheen hij met zijn nieuwe indoorspan voor het eerst op een evenement. Tijdens Outdoor Zuid Holland in Strijen gaf hij een demonstratie en kon de paarden gelijk testen in een wedstrijdambiance.
‘Mijn indoorpaarden raken inmiddels wat op leeftijd,’ vertelt Koos. ‘Ik was al langer op zoek naar verjonging. En Lipizzaners zijn voor indoormarathon een voor de hand liggende keus: ze zijn snel en wendbaar.’ Via een Hongaarse relatie werden deze paarden bij elkaar gebracht. De paarden hebben ervaring in het tweespan en het is dus aan Koos om er een goed lopend vierspan van te maken. ‘Ze hebben inderdaad al meer gezien. De leeftijden van de paarden liggen tussen de negen en dertien jaar oud, een mooie leeftijd. Het is dus een span waar ik lang plezier van hoop te hebben. En..’ voegt hij eraan toe: ‘dit wil niet zeggen dat ik de andere indoorpaarden vaarwel zeg. Ze zijn nog goed genoeg en ik wil zeker kijken wat er zoal in te passen is.’

Aken
Het eerste gevoel gisteren was goed. ‘Je kan thuis trainen wat je wil, maar pas in een entourage met publiek weet je echt hoe ze reageren’, legt hij uit. Als enige Nederlander werd Koos uitgenodigd om deel te nemen aan de spectaculaire ‘Jump and drive’ in Aken op 21 juli aanstaande. Dat is een teamwedstrijd waar enkele daarvoor uitgenodigde vierspanmenners elk met een bekende springruiter en een eventingruiter een team vormen. De teams nemen het in een gecombineerde wedstrijd tegen elkaar op. De ruiters rijden hun parcours en een van hen springt daarna achterop bij het vierspan dat een minimarathon aflegt in het stadion.

Koos zal daar dus zijn Lipizzaners rijden en het opnemen tegen Jérôme Voutaz, Boyd Exell, Georg von Stein, Glenn Geerts en Chester Weber.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __denise, Absolem, BlogBeat, Cer, herr_balou, huckellover, janneke584, lianne125, miereneter, Nils, OleJon, PhaedraW, Poekkie, vordur, xBeauuu en 21 bezoekers