Senioren en jeugd aan zet op CSI De Peelbergen

Moderators: Hanmar, Polly, EvelijnS, benangelique, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5833
Geregistreerd: 20-04-16

Senioren en jeugd aan zet op CSI De Peelbergen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-18 16:21 Tip de Nieuwsredactie

persbericht de equestrian centre de peelbergen
Springen

Afbeelding
Antonio Alfonso met Chic Hin d’Hyrencourt. Foto: Eva van den Adel

De Summer tour op het Equestrian Centre de Peelbergen zal voor het eerst ruimte bieden aan een internationaal concours speciaal voor de jeugd. Van 21 tot en met 24 juni zijn dit weekend de senioren aan de beurt, het weekend erop volgen de jeugd ruiters in de categorieën U25, Junioren, Children en Pony’s. “Zo investeren we in de toekomst ”, vertelt een van de founders van het ECdP én tevens de winnaar van de Grote Prijs van CSI Twente afgelopen zondag, Antonio Alfonso.

Een van de meest bekende namen op de deelnemerslijst van het senioren CSI is Marlon Modolo Zanotelli. De Braziliaanse topruiter, die eerder op de Peelbergen een 2* GP won, schreef nog geen twee weken geleden met hetzelfde paard, Isabeau de Laubry (v. Cardento I), een 1.55m proef in Oostenrijkse Treffen op zijn naam. Een nieuwbakken bekendheid is Antonio Alfonso. De in Evertsoord, Limburg, woonachtige Italiaan won afgelopen zondag de CSI4* Grote Prijs in Geesteren. “Dat was een geweldige verassing”, zeggen hij en zijn vrouw Stephanie Marianeschi in koor.

Het paard waarmee Alfonso de honneurs in Twente waar nam, Chic Hin d’Hyrencourt (v. Tarzan), krijgt welverdiend even rust. Namens de stal van de familie, Stal Oxer, komen er in Kronenberg zes andere paarden aan de start. Vijf onder het zadel van Alfonso, één onder Marianeschi. “We wonen nu twee jaar in Nederland en starten vaak op de Peelbergen. We boffen dat we er zo dichtbij wonen, de investering loont zich zeker. Het mooie is dat ze de kalender steeds proberen aan te vullen met nieuwe opties. Een jeugd CSI is absoluut op zijn plaats. Zij hebben immers de toekomst. Ik hoop eigenlijk dat onze dochter, Sophie, over een paar jaar ook deel kan nemen. Voor dit CSI hopen we dat de goede flow van Geesteren doorgezet kan worden.”

Het Italiaanse koppel neemt het op tegen ruiters van 36 verschillende nationaliteiten, waaronder lokale toppers en ruiters uit o.a. Japan, Jordanië, Mexico en Rusland. Met meer dan 200 aangemelde ruiters met in totaal ruim 500 paarden en 2 rankingproeven op het programma is er aan concurrentie en competitieve springsport dit weekend geen gebrek in Kronenberg.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: eventueel, Syzygy en 15 bezoekers