Bolesworth Elite Auction houdt hoge niveau vast

Moderators: Hanmar, Polly, EvelijnS, benangelique, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5844
Geregistreerd: 20-04-16

Bolesworth Elite Auction houdt hoge niveau vast

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-18 12:11 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Fokkerij

Afbeelding
Up in the air Z (Untouchable x volle zus Big Star). Foto: Wendy ScholtenMet een gemiddelde prijs van 17.933 pond (20.600 euro) per veulen heeft de Bolesworth Elite Auction het hoge niveau van vorig jaar vast weten te houden. Hoe later op de avond, hoe sneller de teller steeg in de VIP-tent van de Equerry Bolesworth International Horse Show. Het slotstuk Up in the Air Z (v. Untouchable) uit de volle zus van olympisch kampioen Big Star werd door de Britse springruiter Jay Halim aangekocht voor de topprijs van 24.500 pond (28.077 euro).

Up in the Air Z is van Nederlandse bodem met Cees Klaver en Ton Vullers als fokkers. Veulens met prestatiegenen worden ook in Engeland gewaardeerd. Het gros mag op Britse bodem blijven, een enkeling gaat na telefonische biedingen op doorreis naar Italië of Amerika. De Ierse topruiter Peter Charles had het winnende bod van 24.000 pond voor Carrera GT3 van het Reukenis Z (Cornet Obolensky x Carthago), halfbroer van de 1.60m Grand Prix hengst Casallo Z van Piergiorgio Bucci. Voor 24.000 pond gaat Funky Zoetendaele Z (For Pleasure x Cassini I) uit de 1.50m springmerrie Cover Queen naar het land van de pizza’s en pasta’s.

De zwoele, opzwepende vrijdagavond van vorig jaar was nu een frisse, rustigere donderdagavond, maar de veilingmeesters Dirk Zagers en Stewart Hassall hielden de gang er goed in. Matt Millin holde rond om kopers persoonlijk over de streep te trekken om toch nog eens een keer te bieden. Christian’s Son (Cristian x Carolus II) uit de 1.60m Grand Prix-merrie Le Beau onder Ellen Whitaker werd afgeslagen voor 22.000 pond. Duurste jaarling met 21.000 pond was Midnight (Comme il Faut x Numero Uno) van Paul Hendrix, die zijn beide jaarlingen naar volle tevredenheid verkocht.

“We zijn enorm tevreden. We hadden niet de uitschieters van vorig jaar, maar ook geen lage prijzen. Op twee veulens na die niet gegund werden, hebben we alles verkocht. De gemiddelde prijs was voortreffelijk”, vertellen Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts namens Flanders Foal Auction en verantwoordelijk voor de veulenselectie. De vijftien verkochte veulens en jaarlingen (vier veulens vielen afgelopen week uit) brachten samen 269.000 pond (308.274 euro) op. Ook gastvrouw Nina Barbour kijkt weer uit naar het vervolg volgend jaar.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Majestic-12 en 2 bezoekers