Succes voor Duintjer, Holthaus- Bosma en Frieling

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5270
Geregistreerd: 20-04-16

Succes voor Duintjer, Holthaus- Bosma en Frieling

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-18 12:08 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Overige Sport

Afbeelding
Inge Frieling. Foto: Lutra Photos


Afgelopen weekend barstte de strijd los tussen de circa 60 sportcombinaties IJslandse Paarden uit Nederland en Duitsland, op jacht naar een van de felbegeerde Fitjar titels voor 2018. Van heinde en verre waren de wedstrijdruiters afgereisd naar Noord-Sleen in Drenthe waar ze verbleven op Stoeterij Fitjar (eigenaar: Maaike Burggrafer). Een zeer afwisselend programma is er verreden op alle sportniveaus en voor ieder wat wils. De 34-jarige Marion Duintjer uit Groningen was in dit IJslands vuur een klasse apart. In de F2 vijfgangenproef (sportklasse B) liet ze met Kjölur frá Varmalæk – deze combinatie is de huidige Nederlands Kampioen in de viergangenproef V2 - een zeer indrukwekkende proef zien wat een spontane ovatie van het publiek opleverde en liet de concurrentie op grote afstand. Deze prestatie deed ze nog eens dunnetjes over in de T4 töltproef (sportklasse B). Niet alleen mocht ze voor deze geweldige prestatie twee medailles in ontvangst nemen, ook –en tot haar eigen verrassing- won ze de zilveren bokaal voor beste klassementsruiter van het toernooi. In de sportklasse C domineerde de Drentse Rena Holthaus-Bosma uit Spier het wedstrijdveld. Maar liefst twee 1ste plaatsen behaalde deze gedreven sportruiter die al jaren in de top van de IJslandse Paardensport zit. In de F3 vijfgangenproef en de T6 töltproef liet zij met Knár frá Hrauni zien dat de jarenlange ervaring loont.
Ook voor Inge Frieling uit Gieten kon dit weekend niet meer stuk. Deze eveneens zeer ervaren wedstrijdruiter vormt met de jonge Timbiltá frá Stjórnarhofi een veelbelovende en aansprekende combinatie voor de toekomst. In 2017 bracht Inge Timbiltá voor het eerst uit op toernooien. We zullen zeker in de toekomst meer van haar horen.

De snelheidsduivel van het toernooi, dat was overduidelijk de 31-jarige Noortje Grégoire-de Laat uit Koedijk (Noord-Holland). In de telgangproeven die er verreden zijn op dit toernooi, nam zij direct de leiding met de supersnelle Væn frá Skoti en die liet zij ook niet meer los! Prachtig om dit duo op grote snelheid voorbij zien razen.

De Fitjar 2018 titelwinnaars op een rij:
Telgangproeven
- P1 Speedpass over 100 meter: Noortje Grégoire - de Laat uit Koedijk met Væn frá Skoti
- PP1 telgangproef over 250 meter: Noortje Grégoire uit Koedijk met Væn frá Skoti
Vaardigheidsproeven
- Vlaggenrace: de jeugdruiter Sophie Tolman uit Beetsterzwaag was een waar snelheidsmonster en won met overmacht de vlaggenrace met haar paard Gígja frá Skjalaritara
- Trail: De Duitse Arn Katrin Meist uit Ems liet met Nokkvi op bijzondere wijze de kracht van communicatie met je paard zien en nam het goud hiervoor mee naar huis.
Vijfgangenproeven
- F2 vijfgangenproef: Marion Duintjer uit Groningen met Kjölur frá Varmalæk.
- F3 vijfgangenproef: Rena Holthaus-Bosma uit Spier met Knár frá Hrauni.
Töltproeven
- T3: de Nederlandse Leonie Ringers uit Oberlangen met Tófa von der Igelsburg
- T4: De Groningse Marion Duintjer met Kjölur frá Varmalæk
- T5: Myrthe-Merel Scholte uit Beetsterzwaag met Svartur van ´t Ilperveld
- T6: Rena Holthaus-Bosma uit Spier met Knár frá Hrauni
- T7: Inge Frieling uit Gieten met Timbiltá frá Stjórnarhofi
- T8 (prestatieklasse 2-4): Marieke van Werven uit Harderwijk met Bóndi
- T8 (prestatieklasse 5): Miranda Westerhof uit Tiendeveen met Friggjargras z Punktur
Viergangenproeven
- V2: Reineke De Laat uit Odoorn met Katla frá Árbæ
- V3: Inge Frieling uit Gieten met Timbiltá frá Stjórnarhofi
- V5 (pk 2-4): Kees Hogendoorn uit Zweeloo met Greipur frá Móskógum
- V5 (pk 5): Mieke Sturm uit Broek en Waterland met Tign frá Flekkudal

Fitjar 2018
Het toernooi Fitjar is een jaarlijks terugkerend twee dagen durend evenement en een van de grotere toernooien in Noord-Nederland voor de IJslandse paardensport waar de wedstrijdcombinaties vanuit geheel Nederland en ook Duitsland de weg vinden naar het prachtige complex in Noord-Sleen. Met prachtig zonnig weer afgelopen weekend was een goed en gezellig toeven voor de deelnemers waar op het kampeerterrein de trailers, campers, tenten met de paarden in een prikwei ernaast voor een vakantie-achtige sfeer zorgden. Vermaard is het aanvullend programma met “beroemde” presentatoren, muziek, kwissen en wat al niet meer. Iedereen doet mee, want vriendschap, gastvrijheid en verbinding staat centraal in de IJslandse paardensport.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmyJamess, kimmysan, topsylover, xDaPhNex, Zunzuncito en 30 bezoekers