Mooie cross in Renswoude trekt veel bezoekers

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5548
Geregistreerd: 20-04-16

Mooie cross in Renswoude trekt veel bezoekers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-18 12:24 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Eventing


Van 30 mei tot 03 juni 2018 stond Renswoude zoals elk jaar in het teken van de internationale eventingsport. Op het terrein van Hippisch Centrum De Schalm werden vier klasses verreden: CCI1*, CCI2**, CIC2** en de CIC3***. Op 30 mei werden de stallen geopend voor de deelnemers met verschillende nationaliteiten.

Op donderdag 31 begonnen de eerste wedstrijden. In de ochtend waren de veterinaire keuringen en aansluitend was het tijd voor de dressuur. Op vrijdag stond voor de klasses CIC2** en de CIC3*** het springen op het programma. Voor de klasses CCI1* en de CCI2** werd het springen pas op zondag verreden.

De zaterdag stond traditiegetrouw in het teken van de cross. De dag begon met de cross van de CCI1* en werd gevolgd door de CIC3***. Bij deze cross was redactielid Marjoow aanwezig bij de CCI2* en de CIC3*. Ondanks de vele regenval van de dagen voorafgaand aan de cross, zag het terrein er goed uit.

De dag was al begonnen met de CCI1* cross. In dit lange parcours wist de Poolse amazone Malgorzata Cybulska als eerste te finishen. Zij had een foutloze cross, reed een sterke dressuurproef en hield alle balken in de lepels bij het springen. Dit maakte haar de terechte winnares van de CCI1*. De Belgische amazone Karin Donckers reed met Hamilton in totaal naar 30,50 strafpunten wat haar op de tweede plaats deed eindigen. Met slechts 0,30 strafpunten verschil eindigde de Duitse Kristina Weitkamp op een derde plaats.
De complete uitslag van de CCI1* rubriek kun je hier vinden.

Aansluitend begon om 12 uur de CIC3* cross. De zwaarste proef van de dag. De eerste Nederlandse was al snel aan de beurt. Met startnummer 308 stuurde Aliene Ruyter haar Bomba vlekkeloos door de cross. Na een nette dressuurproef en 4 strafpunten in het springparcours, is zij op een vijfde plaats geëindigd met 48,30 strafpunten.

Afbeelding

Daarna was de eerstvolgende Nederlandse ruiter die voorbij kwam Janneke Boonzaaijer. Voor haar een thuiswedstrijd in Renswoude, zij deed dan ook met twee paarden mee. Als eerste met Champ de Tailleur. Met dit paard eindigde zij op de 23e plaats met 107,40 strafpunten.

Afbeelding

Toen kwamen er drie Nederlanders achter elkaar. Als eerste was dit Joyce van de Kuilen met het voormalige paard van Tim Lips, Brent. Met deze vos zette zij een nette score neer van in totaal 59,80 strafpunten wat haar een 11e plaats opleverde.

Afbeelding

Jordy Wilken was de eerste mannelijke Nederlander die voorbij kwam. Met de schimmel Burry Spirit eindigde hij net achter Joyce van de Kuilen op de 12e plaats met 60,20 strafpunten.

Afbeelding

Daarna was het Marcelle de Kam die met een grote glimlach door de waterbak kwam. Met Belly eindigde zij uiteindelijk op een 21e plaats met in totaal 93,10 strafpunten.

Afbeelding

Niet veel later kwam Raf Kooremans voorbij met zijn Henri Z. Met deze Zangersheide ruin reed hij een foutloze cross met slechts één strafpunt vanwege tijdsoverschrijding. In totaal reed hij naar 53,20 strafpunten wat hem een 8e plaats opleverde.

Afbeelding

Met startnummer 325 was het de beurt aan Alice Naber-Lozeman. Met ACSI Zamzam had zij helaas één langsloper in de waterbak. Uiteindelijk finishte zij met 76,00 strafpunten, goed voor een 18e plaats.

Afbeelding

Afbeelding

Dat Renswoude een mooie cross is, zal voor weinig liefhebbers een verassing zijn. Ieder jaar worden hier weer prachtige hindernissen gebouw, waaronder dit jaar een paard met wagen. De Zweedse Jonna Britse laat met Quattrino zien dat het geen enkel probleem is.

Afbeelding

Daarna maar weer terug gegaan naar de waterbak voor de slotfase van de wedstrijd. Er waren nog 3 starts, waaronder 2 Nederlanders. Beide kanshebbers op de overwinning.
Als eerste kwam Elaine Pen met Undercover voorbij.

Afbeelding

Afbeelding

En als laatste in de CIC3* was het nogmaals de beurt aan Janneke Boonzaaijer. Ditmaal reed zij met Campbelle WS een foutloze wedstrijd.

Afbeelding

Afbeelding

Elaine en Janneke hebben het elkaar niet makkelijk gemaakt en het was zeer spannend tot aan de finish. Het was uiteindelijk Elaine Pen die met 34,20 strafpunten de overwinning mee naar huis nam. Janneke Boonzaaijer moest genoegen nemen met een derde plaats. Met 40,90 strafpunten eindigt zij net achter David Doel die met Eisfee de tweede plaats op naam schreef. Hij had uiteindelijk 40,10 strafpunten.

De volledige uitslag van de CIC3* vind je hier.

Na een korte pauze was het tijd voor de CCI2* cross. Ook hier zouden weer veel Nederlanders aan de start verschijnen. Als eerste was dit Nina de Haas met Cocu. Zij reed een foutloze cross en kreeg enkel 11,20 strafpunten voor tijd. Ze eindigde de wedstrijd met in totaal 52,40 strafpunten, goed voor een 10e plaats.

Afbeelding

Afbeelding

Niet veel later zien we Myrle Schoones over de brug komen. Met Ravallo van de Smeetshoeve zet zij een scherpe proef neer, met slechts 1,60 strafpunten voor tijd. Uiteindelijk scoort zij 44,30 strafpunten wat haar op de zesde plaats deed eindigen.

Afbeelding

Afbeelding

Direct na Myrle zien we Levi Driessen met zijn eerste paard in de waterbak verschijnen. Met Lord Ricello zet ook hij een foutloze cross neer. Na alle onderdelen heeft hij 50,60 strafpunten verzameld en eindigt hij op de zevende plaats.

Afbeelding

Dan zien we regerend Nederlands Kampioen Tim Lips verschijnen. Met Eclips rijdt hij een zeer scherp parcours. In totaal rijdt hij dit weekend naar 29,50 strafpunten en wint hij hiermee de CCI2* rubriek op Renswoude.

Afbeelding

Afbeelding

De volgende Nederlandse deed ook geen onverdienstelijke zaken. Olivia Pleysier rijdt met Spirit Excalibur een foutloze cross met slechts 0,40 strafpunten vanwege tijdsoverschrijding. In het springparcours valt er helaas een balk uit de lepels en zij eindigt het weekend met in totaal 34,70 strafpunten, wat goed is voor een zeer mooie derde plaats.

Afbeelding

Dan komen er nog twee Nederlanders langs. Dexter Biersteker moet helaas na hindernis 5b opgeven na een ongehoorzaamheid van Azkaban. De laatste deelnemer is Levi Driessen. Hij rijdt Lancero Dancer met in totaal 20 springfouten en 14,80 tijdfouten over de finish. Na het weekend heeft hij 74,20 strafpunten en moet hij genoegen nemen met de 13e plaats.

Afbeelding

De complete uitslag van de CCI2* is hier te vinden.

Dan stond er nog 1 rubriek op het programma, de CIC2*. In deze rubriek zien we een volledig Duitse top 7. Sandra Auffarth wint de rubriek met Daytona Beach 8. Zij rijdt Oldenburger merrie naar 28,50 strafpunten en neemt hiermee de overwinning mee naar huis. Op plaats twee zien we Ingrid Klimke met Asha P. Zij eindigt het weekend met 29,10 strafpunten. Met 35,30 strafpunten volgt Leonie Kuhlmann op de derde plaats met Cascora.
De volledige uitslag kun je hier vinden.

Al met al kan er teruggekeken worden op wederom een mooi weekend vol paardensport in Renswoude. Volgend jaar zal dit mooie evenement haar 10-jarig jubileum vieren, en dat belooft een mooi spektakel te worden!


x_Jeanine_x

Berichten: 6387
Geregistreerd: 09-04-08
Woonplaats: ----

Re: Mooie cross in Renswoude trekt veel bezoekers

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-18 17:51

Super leuk stukje!
Was zeker een ontzettend mooie cross!
En voor Joyce ook zelfs haar eerste 3* cross!
Het is alleen wel van de Kuilen ;)

* ..[נ]єαηιηє.. *.. » ..

SusanH

Berichten: 20596
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-18 18:02

Heel leuk stuk idd alleen is het wel al anderhalve week geleden inmiddels. Het paard waar Janneke 3e mee werd heet Campbelle WS en niet Samoerai du Thot.

De wagen heeft er trouwens vorig jaar ook gestaan :j en volgens mij het jaar ervoor ook al maar dat weet ik niet helemaal zeker

Hocus Pocus (Cabrio van de Heffinck x Ramiro Z)

Kilian * Chaplin du Keske Z * Cato * we zullen jullie nooit vergeten


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: akishino, aysje, Clasical, esje01, FlappieR, Lielle, meagen, miesie22, MissPolly_19, pialotta, Suzanne_k, Tijn8, xKatinkii en 29 bezoekers