Marc Houtzager derde in Grote Prijs Treffen

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5535
Geregistreerd: 20-04-16

Marc Houtzager derde in Grote Prijs Treffen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-18 22:19 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Springen

Afbeelding
Marc Houtzager en Sterrehof's Calimero. Foto door aniek1985

Marc Houtzager leek op weg om de twee belangrijkste rubrieken van het vijfsterren concours van Glock in Treffen op zijn naam te schrijven. In de Grote Prijs moest Houtzager echter op het laatst de Amerikaanse amazones Madden en Hough voor zich dulden. In het Gaston Glock Championat op zaterdag was de ruiter uit Rouveen wel oppermachtig. “Ik heb wel slechtere weekenden gehad”, lacht Houtzager. “Sterrehof’s Calimero sprong super, alleen waren die Amerikaanse amazones iets sneller.”

De vijfsterren Glock’s Grote Prijs van Treffen is een van de hoogste gedoteerde wedstrijden van het seizoen. Van de 39 combinaties plaatsten tien zich voor de beslissende barrage. Daaronder drie Nederlandse. Frank Schuttert beet het spits af met zijn goed springende Chianti’s Champion. Ze eindigden als negende. Marc Houtzager zette met Sterrehof’s Calimero als vierde ruiter in de barrage een foutloos resultaat neer in 50.32 seconde. Een na laatste starter, wereldbekerwinnaar Beezie Madden, verbeterde het resultaat van Houtzager met iets meer dan een seconde. Haar landgenote Lauren Hough snoepte daarna nog vijftienhonderdste van de tijd van Houtzager af en veroverde de tweede plaats.
Marc Houtzager is meer dan tevreden. “Sterrehof’s Calimero sprong super, alleen waren die twee Amerikaanse amazones iets sneller. Sterrehof’s Calimero is al lange tijd heel goed aan de gang. De Wereldruiterspelen in september is wel het doel, maar het is nog een lange weg. Over veertien dagen gaan we naar Rotterdam en daarna zien we verder.”

Met Sterrehof’s Edinus won Houtzager op zaterdagmiddag het Gaston Glock Championat. Ze waren de snelsten van de twee foutlozen in de barrage. “Er werden in deze barrage meer fouten gemaakt dan in de Grote Prijs. Sterrehof’s Edinus sprong heel goed. Het is een paard dat een mooie aanvulling is in mijn stal. Ik kan hem er goed bij gebruiken naast Calimero.” Met de derde plaats in de Grote Prijs en de winst in het Championat nam Houtzager het nodige prijzengeld in ontvangst. “Ik heb wel slechtere weekenden gehad”, lacht hij.

Gerco Schröder beloonde zijn sponsor met goede resultaten in Treffen. Glock’s Cognac Champlanc reed hij naar de zesde plaats in de Grote Prijs en Gerco werd vierde in het Championat met Glock’s Zaranza.
In het Championat eindigde KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen met haar paard Bulavsco op een mooie vijfde plaats.


Uitslag CSI5* GLOCK’s Grote Prijs Treffen, 1.60m
1. Beezie Madden (USA), Coach (v.Con Air), 0 – 0, 49.21 sec
2. Lauren Hough (USA), Waterford (v.Coolcorron Cool Diamond), 0 – 0, 50.08 sec
3. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 0, 50.23 sec
6. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), 0 – 0, 52.79 sec
9. Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion (v.Champion du Lys), 0 – 8, 50.77 sec

Klik hier voor de volledige uitslag.


Uitslag Gaston GLOCK’s Championat, 1.55m
1. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Edinus (v.Padinus), 0 – 0, 49.32 sec
2. Gudrun Patteet (Bel), Sea Coast Altantic (v.Shilling), 0 – 0, 49.39 sec
4. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Zaranza (v.Karandasj), 0 – 4, 47.15 sec
5. Sanne Thijssen (Sevenum) Bulavsco (v.Verdi), 0 – 4, 47.69 sec

Klik hier voor de volledige uitslag.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AcrylicMess, Celine_Famke, Everest, horsiegek, othelloster, sanenson, VivaLasDivas, xxSaschaa en 20 bezoekers