Koninklijke PK's op Paleis Het Loo

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10661
Geregistreerd: 20-04-16

Koninklijke PK's op Paleis Het Loo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-18 13:20 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / KWPN
Overige

Afbeelding
De Gouden Koets. Foto: Effeietsanders /Wikimedia Commons


In het tweede weekend van juni is het Koninklijk Staldepartement te gast op Paleis Het Loo. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen en de paarden, auto’s en rijtuigen van Koning Willem-Alexander kunnen van dichtbij worden bekeken.

Voor het eerst is ook een majestueus fotoportret te zien van Benito, het ‘paradepaard’ van Prinses Beatrix. Het portret is gemaakt door fotografe Charlotte Dumas, bekend om haar werk waarbij dieren zoveel mogelijk in hun eigen waardigheid en sfeer worden geportretteerd. Benito geniet sinds enkele jaren op Paleis Het Loo van zijn oude dag.

Tijdens het evenement gelden de reguliere entreetarieven en wordt geen toeslag gerekend.

Verschillende koninklijke rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit over het Stallenplein, waaronder de Gala Landauer met een vierspan, de Gala Berline met een tweespan en een Brik. Daarnaast rijden de Duc of ‘Zelfrijder’ mee en een in eigen beheer door het Koninklijk Staldepartement gerestaureerd Jachtrijtuig.

Diverse koninklijke oldtimers zijn van dichtbij te bekijken, zoals de Cadillac en de Mercedes 300 Cabriolet van Koningin Wilhelmina, de Minerva uit 1926 van Prins Hendrik en de Austin Sheerline van Koningin Juliana.

Op de Aanspanplaats vindt het verzorgen en inspannen van de koninklijke paarden plaats en kan het werk van de hoefsmid worden bekeken. Kinderen kunnen in het Kinderatelier aan de slag en kennismaken met koninklijke beroepen waaronder die van de koetsier en chauffeur.

Het Koninklijk Staldepartement in Den Haag is verantwoordelijk voor het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis. Zie ook https://www.paleishetloo.nl/zien-doen/koninklijke-pks/.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Nabster

Berichten: 2213
Geregistreerd: 06-10-16

Re: Koninklijke PK's op Paleis Het Loo

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-18 21:19

Zwaai ook eens naar mijn collega's van Rode Kruis Apeldoorn evenementenhulpverlening. Ik sta zelf ook regelmatig op het Loo in mijn uniform. Altijd weer een feestje.

De cursus: "omgaan met teleurstelling" is afgelast.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, ComscoreBot, janderegelaa, pialotta, ulaantje, Varenka en 13 bezoekers