Oranje jeugdruiters op volle sterkte in Wierden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10745
Geregistreerd: 20-04-16

Oranje jeugdruiters op volle sterkte in Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-18 13:07 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Springen

Afbeelding
Foto: FotoTrailer


Op het Dutch Youngster Festival hoopt bondscoach Luc Steeghs groots uit te pakken met zijn jeugdteams. “We gaan op volle oorlogssterkte. Dat moet ook wel, want tot nu toe ging het nog niet zo goed in de landenwedstrijden en Wierden is een zware wedstrijd in het seizoen”, vertelt de Limburger, die de Nederlandse junioren, Young Riders en Children begeleidt.

De prestaties in voorbije Nations Cups waren wisselend, maar daar ligt Luc Steeghs niet wakker van. “De sterkste groep ruiters was ook nog niet mee. Ik heb jeugdruiters kansen gegeven om een keer van een landenwedstrijd te proeven, zoals in Lamprechtshausen vorige week waar de parcoursen ook wat lichter staan dan in Wierden. Hoe gaan ze met de spanning om? Kunnen ze de druk aan? Dat is belangrijke informatie voor me in het traject richting het EK.”

Voor Wierden heeft Luc Steeghs hoge verwachtingen. De meeste teamleden hebben al goede internationale resultaten neergezet en zelfs al gepresteerd op concoursen bij de senioren. Ook de Nederlandse kampioenen zijn erbij: Megan Laseur, Mel Thijssen en Senna Everse. Tijdens het concours zal de bondscoach bepalen wie als reserve teamlid opgesteld wordt.

Edwin Hoogenraat, bondscoach pony’s, heeft ook getracht om zijn sterkste team neer te zetten. “Ik heb in elk geval vier ponyruiters die afgelopen tijd heel goed gepresteerd hebben. Er zijn dus wel verwachtingen, maar we hebben nog niet zo’n ervaren team als vorig jaar. We zullen dus zien!”

Op Manege De Vossenbos wordt deze week 320 paarden en pony’s verwacht en de eerste staan al op stal. Dutch Youngster Festival begint woensdag 30 mei met de eerste internationale jeugdrubrieken en sluit op zaterdag 2 juni af. De landenwedstrijden vinden plaats op donderdag (junioren, Young Riders en pony’s) en vrijdag (Children).

Nederlandse teamleden in Wierden:

Young Riders:
Megan Laseur
Sanne Thijssen
Lars Kersten
Kars Bonhof

Junioren:
Mel Thijssen
Paris Morssinkhof
Rowen van de Mheen
Iris Hakvoort
Beau Schuttelaar

Children:
Emma Bocken
Finn Boerekamp
Lilly Engelsman
Cejay Joosten
Senna Everse

Pony’s:
Pam Nieuwenhuis
Lilly Engelsman
Mart IJland
Enrico van Manen
Fleur Holleman

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: jnm, kamsel, shadowstar en 4 bezoekers