Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

 
 
Nayomie
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26082
Geregistreerd: 31-12-10
Woonplaats: Overijssel

Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-18 16:47 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community

Afbeelding
Polie en Hercule, paarden van Piendumaitre, tijdens een pauze van een buitenrit.

Afgelopen maand begon het stokje bij bokker Linda_. Deze heeft uiteindelijk het stokje overgedragen aan bokker Piendumaitre. Aan haar werden deze keer de 10 vragen gesteld. Welk antwoord gaf zij op de 10 vragen? Dat kun je hier lezen!

1. Waarom heb je je x-jaar geleden geregistreerd op Bokt?
Mijn instructrice had Bokt aanbevolen want ik ben zeer leergierig over alle onderwerpen die met paarden te maken hebben. Ze vond Bokt echt iets voor mij en dat had ze goed gezien.

2. Wat is het eerste bericht dat je hebt geplaatst op Bokt?
piendumaitre schreef:
Op de site van het Merens stamboek NL en op het merensforum kunnen mensen zich inlezen en zo besluiten of een merens iets voor ze is. Op de site van het stamboek staat de verkooplijst met prijzen. Merens zijn veelzijdig, ze kunnen van alles een beetje. Maar let wel merens staan heel graag buiten en zijn niet graag alleen. Soberheid met voeren is afhankelijk van werk. Mijn twee merens staan altijd buiten met schuil mogelijkheid, werken hard en met deze koude eten zij ook wel vier scheppen fyto gold per dag. Dus als ze veel werken moet er ook veel gevoerd worden. Succes met zoektocht en besluit. Over het gewicht zou ik me niet zo druk maken, dat is gewoon een kwestie van een stevige barokke merens kopen. Mijn barokke ruin kan gerust zwaar gewicht hebben, mijn moderne ranke merrie helemaal niet.
In het topic [RPA] mérens?

3. Op een schaal van 1 tot 10, hoe beschamend zijn je oudste berichten?
Niet, mijn eerste bericht is 8 jaar geleden en toen was ik al 51 jaar.

4. Waar kunnen wij je van kennen op Bokt?
Ik denk dat de meeste Bokkers me kunnen kennen van het moderator zijn een tijd geleden. Dat heb ik met veel plezier 2 jaar gedaan en toen ik te weinig uitdaging vond en nieuwe dingen toen helaas niet mogelijk bleken, ben ik gestopt.
Ook heb ik nog twee topics in het verleden geopend waar mensen me eventueel van kunnen kennen, namelijk: [ITP] De merens Polie en Hercule voor het eerst op BOKT en [ITP] Oortjes topic in het mooie Frankrijk . Met name het oortjes topic heeft veel reacties gehad en is in uitgelicht geweest.

5. Wat betekent http://Bokt.nl voor jou?
Bokt vind ik leuk, interessant en leerzaam. Ik werk veel fysiek hier en mag dat vanwege mijn rug niet te lang achter elkaar doen. Dus tussen het werk door is Bokt mijn pauze. Even tussendoor kijken naar bepaalde topics die ik volg, is leuk.
Inmiddels heb ik al een aantal mensen van Bokt ontmoet en daar heb ik nog steeds wat contact mee. Ik leer veel van Bokt en ik vind het leuk om me in discussies te mengen. Het belangrijkste voor mij is het emigratie topic waar ik al een aantal jaren in zit. We delen lief en leed, we bemoedigen en steunen elkaar en de herkenbaarheid bij andere bokkers van, wonen als Nederlander in een ander land, is gewoon fijn. De meesten in ons topic hebben ook paarden of hebben veel met paarden.

6. Durf je toe te geven dat je vroeger ook penny-gedachten had?
Jazeker en niet te weinig :j .
We moesten vroeger toen ik een kind was 2x per dag de berg op fietsen om naar huis of naar school te gaan. Verschrikkelijk pittig vond ik dat en echt niet leuk. Die ritten werden een stuk aangenamer toen ik fantaseerde dat mijn kleine zwarte paardje mij kwam ophalen en mij naar school of naar huis bracht. Ik had geen paard maar reed op de manege en ik wilde zo graag een eigen paardje (niet te groot dus). Dat was zelfs zo erg, dat ik bijna elke dag :o als het half drie was, fantaseerde dat mijn zwarte paardje met mooie lange manen, het hek open maakte, de tuin uit rende en via de velden de kortste weg naar school pakte in volle galop. Braaf bleef hij buiten de poort wachten totdat ik eraan kwam en dan reden we weer in volle galop naar huis _O- . Natuurlijk had ik geen zadel of hoofdstel }> .
Groot was mijn verbazing en ook wel een schok ervaarde ik, toen ik (toevallig) op een merenskeuring kwam en de paardjes tegen kwam die in mijn kinderfantasie zo'n belangrijke rol speelden. Ik wist niet eens dat mijn fantasie paardje ook in werkelijkheid bestond. Ik was inmiddels 40 jaar en altijd het verlangen gehad naar een eigen paard. Binnen een half jaar had ik Hercule gekocht, een echte stoere merens die al mijn fantasieën van vroeger en nog meer heeft waar gemaakt en met zijn 1.47 een mooi en vooral erg lief paardje is, met barokke manen. Hercule kan zelfs "als reuze shetlander" heel goed hekken en stallen open maken ~~}>
Paar jaar later heb ik Polie gekocht als vrouw voor Hercule en als rijpaardje voor mij. Polie is sierlijker en moderner. Ook mooi met haar super lange manen en heel lief.

7. Als alles kan wat je zou willen, hoe zou je leven er dan uitzien?
Mijn leven zou er hetzelfde uitzien als nu. Ik zou wonen waar ik woon in Frankrijk met mijn lieve man en de paarden, ik kan zo vanuit mijn huis gaan wandelen of paardrijden en woon helemaal buiten in de natuur. Mijn wens om de paarden aan huis te hebben en wat teruggetrokken van de mensen te leven is helemaal uitgekomen. Onze kinderen en kleinkinderen zijn gezond en doen het goed. Dus met veel dankbaarheid en bescheidenheid kan ik zeggen dat ik erg gelukkig ben.
Het enige wat dan anders zou zijn is dat Polie al helemaal hersteld zou zijn van haar val op de wei. Dit komt waarschijnlijk wel goed maar vraagt veel tijd. Ik verlang ernaar om weer te rijden dus dat is het enige dat ik graag zou willen veranderen.

8. Hoe overleef je al die verbouwings-stress?
Hahaha wat een grappige vraag. Ik ben groot fan van het programma "ik vertrek", allang voordat ikzelf vertrok. We zijn met name fan van die koppels die het wel redden en het goed aanpakken. Daar herkennen we ons in.
De verbouwings-stress heeft altijd te maken met:
1. Angst dat het verbouwings-budget niet toereikend is,
2. De gîte niet op tijd klaar is voor het nieuwe seizoen, dus geen inkomsten kan genereren en
3. de vermoeidheid die meer en meer op speelt.

Dus hoe heb ik dit overleefd? Door:
1. Een lieve man te hebben die gratis lening deed en doet zodat ik zonder rente en tijdsdruk alles terug kan betalen <3 . Mijn man zal altijd al mijn dromen steunen en dat voelt zo tof (en ik steun die van hem);
2. Een goed team van vrienden en vriendinnen om me heen te hebben. Mensen die ook keihard kunnen werken en die weten tot zeer laat door te werken zodat we de deadline gehaald hebben en
3. Blik op nul en verstand op oneindig en gewoon doorgaan in het vertrouwen dat het allemaal ooit wel goed komt. Als je eenmaal in het verbouwingstraject zit heb je namelijk geen keus. Simpel zat.
4. Goed organiseren en dat kan ik en gewoon heel erg hard werken.
Afbeelding
Verbouwproject, vakantiehuisje voor de gasten.

9. Aan welke Bokker wil jij 10 vragen stellen?
Aan Karl66. Ik kom deze bokker vaak tegen in algemene (forum) topics en ook al zijn we het zeker niet altijd met elkaar eens, ik vind het vaak wel boeiend en interessant en goed doordacht wat hij schrijft. Hij zet me aan het denken en dat vind ik leuk en leerzaam.

10. Welke vraag zou je zelf aan deze Bokker willen stellen?
Ik ben benieuwd wat zijn achtergrond is want het valt me op dat deze bokker veel algemene ontwikkeling heeft en van veel onderwerpen af weet. Deze bokker heeft me nieuwsgierig gemaakt en ik zou het leuk vinden als hij een tipje van de sluier zou willen oplichten over wie hij is en wat belangrijk is voor hem in het leven.


Hanafubuki
Lid Nieuwsredactie
Zeg maar Hans

Berichten: 73899
Geregistreerd: 02-01-05
Woonplaats: Bij Utrecht

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 17:21

Wat een heerlijk interview om te lezen :+: Pien is een van de liefste mensen die ik heb mogen ontmoeten de afgelopen jaren. Kijk uit naar ons bezoek over twee weken!

After all this time? - Always [o]
Dumbledore & Snape
- Certified book-nerd: always reading & reviewing -

Murosch

Berichten: 14845
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 17:27

Ik heb je niet daadwerkelijk ontmoet maar toch wel een beetje leren kennen voor en achter de schermen en ik vind je zo'n warme en lieve persoonlijkheid. Veel mensen mochten willen dat ze zoals jij waren :*

Mavelle

Berichten: 4217
Geregistreerd: 30-03-08
Woonplaats: Het noorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 17:49

Leuk om te lezen. Ik ken je trouwens vooral van je lieve warme woorden in topics waar dat nodig is.

Maflinger_S
Berichten: 6970
Geregistreerd: 01-07-08

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 17:55

Wat een leuk topic. Ik ken je niet maar je schrijft altijd zo enthousiast en liefdevol over je leven en de personen en dieren die daarin een een prominente rol spelen.

"Under a cherry tree there are no strangers"
Dalai Lama, Ahoy Rotterdam, 16 september 2018

lizy29

Berichten: 3988
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 17:55

Had ik in alle commotie van het vorige doorgeefstokje gewoon helemaal gemist dat jij hem toebedeeld had gekregen :=

Maar leuk geschreven Pien. +:)+ binnenkort moeten we maar weer eens afspreken en bijpraten.

[HTT] [VOLG] Ons project in Frankrijk
[KS-MK] Bretons trekpaard veulen in de maak
7-12-2013, 27-06-2016 en 27-08-2017 dagen om nooit meer te vergeten <3

TinGu

Berichten: 1623
Geregistreerd: 27-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 18:02

Mavelle schreef:
Leuk om te lezen. Ik ken je trouwens vooral van je lieve warme woorden in topics waar dat nodig is.


+1

Ik ken je ook niet persoonlijk, maar voor mij ben je altijd een soort "madre familias" van bokt. En dat is zeker als compliment bedoelt!

"There are many wonderful places in the world, but one of my favorite places is on the back of my horse." ~ Rolf Kopfle [o]

Emj_23
Berichten: 130
Geregistreerd: 09-08-16
Woonplaats: In het zuiden des lands

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 18:27

+ 2 Ik lees (stil) mee in een aantal topics waar ik jou tegenkom. Altijd vriendelijk en met wijs commentaar. Ik hoop ook ooit mijn soortgelijke dromen waar te maken. Leuk om te lezen dat het jou gelukt is.

_Linda

Berichten: 4457
Geregistreerd: 22-10-02

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 18:40

Leuk Pien! :)

@ lizy, ik had em aan lisa_vera doorgegeven, maar zij is niet meer op bokt geweest sinds lange tijd. Dus een tweede naam doorgegeven.

Nissima

Berichten: 4821
Geregistreerd: 22-08-12
Woonplaats: Ripoll, Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 18:40

Leuk Pien! Wat ben je toch een leuk mens. Zo lief hoe je over je (overigens echt ontzettend leuke) man schrijft <3

Kathy [o]

lizy29

Berichten: 3988
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 18:43

_Linda schreef:
Leuk Pien! :)

@ lizy, ik had em aan lisa_vera doorgegeven, maar zij is niet meer op bokt geweest sinds lange tijd. Dus een tweede naam doorgegeven.


Ah vandaar. Begon al bijna te denken dat ik gek werd :+ aftakeling begint nu al _O-

[HTT] [VOLG] Ons project in Frankrijk
[KS-MK] Bretons trekpaard veulen in de maak
7-12-2013, 27-06-2016 en 27-08-2017 dagen om nooit meer te vergeten <3

pipo

Berichten: 7549
Geregistreerd: 25-03-11

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 19:00

Je bent gewoon een (h)eerlijk mens! ( en je man ook). En je paardjes zijn ook gaaf.
Ik moest enorm lachen om je fantasie uit je jeugd... geweldig!!

assebassie
Berichten: 571
Geregistreerd: 19-02-13
Woonplaats: in de provincie Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 19:06

Leuk Pien, mooie antwoorden, ik ken je (helaas) niet persoonlijk maar kom je vaak tegen in volg topics en deel je liefde voor de Merens, dank zij jou geniet ik daar nog meer van _/-\o_ .

missfalki
Berichten: 1403
Geregistreerd: 25-10-15
Woonplaats: Salland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 19:23

Mavelle schreef:
Leuk om te lezen. Ik ken je trouwens vooral van je lieve warme woorden in topics waar dat nodig is.


En het advies, wat goed bruikbaar is, vaak ook in andere situaties ;)
Dank je wel daarvoor!

Mooi geschreven stukje .... en over een mooi ras, waar ik via jou mee heb kennisgemaakt
dat ophalen van school door zwart paard was ook een stukje in het kleine huis op de prairie
en hek open maken als een grote shetlander is erg leuk _O-

En een super, geweldig en prachtig oortjes topic <3

Groet Karin.

linnie050

Berichten: 9213
Geregistreerd: 20-04-11
Woonplaats: Gelderland de veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 19:28

Leuk stuk!
Hoop dat het herstel voorspoedig verloopt.

justkid

Berichten: 11020
Geregistreerd: 09-12-07
Woonplaats: Caitwick

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 20:06

Leuk stukje Pien! :wave:

piendumaitre

Berichten: 15909
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 20:30

Wouw wat een reacties. Wordt er verlegen van. Voelt als een warm bad. We zijn nu op vakantie in Venetië, dus na volgende week zondag als ik weer eigen computer heb reageer ik op iedereen persoonlijk. Voor nu heel erg bedankt voor alle geweldige lieve reacties.

A_nouk
Moderator Informatief en Markt
May the horse be with you!

Berichten: 11186
Geregistreerd: 02-12-06

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 20:35

Pien, lief mens dat je bent ! :)

Jes

Berichten: 10661
Geregistreerd: 12-11-02
Woonplaats: Frankrijk

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 21:49

Leuk stukje pien!

Lizy ik dacht ook dat ik gek werd :+

ღ 11/08/2013 V ღ ღ 27/01/2016 A ღ ღ 29/11/2017 R ღ
[HTT] [Volg] Eindelijk ons eigen huis, incl. verbouwing

MirandaT
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 23850
Geregistreerd: 23-12-04
Woonplaats: Drenthe

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 21:54

Leuk stuk Pien! :D Blijf je vakantiehuis prachtig vinden en natuurlijk je mooie paarden niet te vergeten.

No one stays the same, You know what goes up must come down.
Change is a thing you can count on, I feel so much younger now.

✘✘

nardxash

Berichten: 3387
Geregistreerd: 11-11-11
Woonplaats: Delft

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 22:29

Pien wat een onwijs leuk stuk om te lezen.
Ik heb je leren kennen toen ik mij aansloot bij het huiskamertopic van de merens. Je warmte die je schrijft met je berichten zijn echt mooi om te lezen.

i Will never let you go
[PP] [VOLG] mijn gevecht tegen mijn angst
[o]
[PP] [VOLG] het leven van een menpony
Wesley<3 29-08-2014<3
Nard<3 05-07-2001<3
Sonic<3 28-08-2004/07-08-2013
peppie & flinn

Palmera

Berichten: 7177
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 22:44

Leuk dat jij het stokje dan hebt gekregen, Pien!
Een warm en verstandig mens met haar hart op de juiste plek, zo ken ik je in het emigratie-topic. :)

Retiens la nuit... ;)

Mri

Berichten: 14283
Geregistreerd: 01-12-04
Woonplaats: Vlak langs de A12

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 22:53

Leuk Pien!
Jouw verbouw topic van de gîte heb ik met veel plezier gevolgd tijdrns de verbouwing.

Als teamlid was je een van mijn favoriete collega's. Leuk om nu het doorgeef stokje stukje van jou te lezen!

Ik zal het nooit zo durven zeggen,
Hardop denken op z'n meest, misschien heb ik het fout gedaan

De mooiste dingen komen uit een onverwachte hoek

Rocamor

Berichten: 5992
Geregistreerd: 21-11-02
Woonplaats: pendelend tussen oost en west

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 23:18

Wat een leuk stukje. Met plezier gelezen. En wat een gave locatie hebben jullie!

[o] Als er tegen je gezegd wordt dat het tussen je oren zit, wees dan maar blij!
Is het tenminste aangetoond dat er iets tussen die oren zit..

Barramundi

Berichten: 1275
Geregistreerd: 31-07-08
Woonplaats: Bundamba (QLD) - Australie

Re: Doorgeefstokje van de maand mei: Piendumaitre

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-18 00:51

Wat een heerlijk stukje Pien!
Zo leuk, jouw Penny-gedachten! Ik ben een beelddenker dus ik zie dat helemaal voor me! Geweldig!!
En die gite, tis dat het zo ontiegelijk ver weg is, maar eens…. Kom ik ook op visite!
Voor nu: geniet van Venetie!

@Lizy & Jes: +1 :') Mijn eerste gedachte was ook: Huh? Ik heb wat gemist :+

Country life in Australie ervaren en een goed doel steunen? Kom vrijwilligerswerk doen in een paardenopvang in Queensland: **KLIK**

You could claim that anything's real if the only basis for believing in it is that nobody's ever proved that it doesn't exist! - Hermione Granger


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Irisx233 en 13 bezoekers