Tuigpaardhengst Colonist keert terug naar geboortegrond

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10882
Geregistreerd: 20-04-16

Tuigpaardhengst Colonist keert terug naar geboortegrond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-18 23:07 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN, Transfer


Zojuist is bekend geworden dat de naar Amerika geëxporteerde hengst Colonist terugkeert naar Nederland. Zijn stal wordt een voor hem bekende plek, want hij keert terug naar Nuis waar hij in 2007 bij fokker Wim Cazemier ter wereld kwam.

In 2013 werd de bruine Colonist (Vulcano uit Velony II ster v.Patijn x Renovo), die als vierjarige werd ingeschreven in het stamboek met onder andere een 9 voor de actie van het voorbeen, naar Amerika geëxporteerd. De hengst komt uit de moederlijn van Topsportmerrie Gelony en de KWPN-hengsten Ganges en Patijn. Colonist heeft de fokkerij in Amerika goed gediend en heeft op diverse shows veel reclame gemaakt voor het Nederlandse tuigpaard. De eigenaren, de familie Zehr van de Dutch Central Stables in Indiana, besloten de hengst te verkopen aan Klaas Buist en Youri Otten en daarmee komt de hengst, die ook in Nederland in de fokkerij successen heeft geboekt, terug naar Nederland. Klaas Buist: “Ik ben altijd gek geweest van Colonist zelf en zijn nafok, en ik ken hem van veulen af aan. Hij heeft in de eerste twee seizoenen dat hij in Nederland heeft gedekt een zeer goede indruk achtergelaten. Twee goedgekeurde hengsten en diverse zeer goede sportpaarden. Daarna heeft hij in Amerika ook zijn stempel weten te drukken, waaronder diverse keuringskampioenes; algemeen kampioen Roxanne ( 81 punten IBOP), de beste tweejarige Katruus, en volle zus Jatruus werd 4 jaar geleden veulenkampioen en de gelincenste hengst Holland. Hij was zelf in 2014 algemeen kampioen van Amerika in tuig. Wij vinden dat hij nog een zeer goede aanvulling kan zijn voor de Nederlandse fokkerij. Zijn nakomelingen, beschikken over veel ras, maat en formaat.”

In 2016 nam Klaas Buist met zijn partner Anita Alkema de locatie van Wim Cazemier en Marjan Cazemier-Jager in Nuis over toen zij naar Amerika verhuisden, en begonnen daar Stal 83. Bijzonder is het dus dat Colonist zijn geboortestal zal betrekken, waar zijn goedgekeurde zoon Indiana eveneens zijn thuis heeft. Naast hengstenkeuringskampioen Indiana werd ook de Colonist-zoon Heliotroop VDM goedgekeurd voor de dekdienst en Iowa was in 2016 derde in de kampioenskeuring van de hengstenkeuring. Ook zoon Hielke werd indertijd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Andere bekende nakomelingen van Colonist zijn onder andere de elite IBOP-merrie Higurante (mv.Marvel) die 80 punten scoorde tijdens de IBOP en de elite IBOP-merrie Hillydessa (mv.Nando), die onder andere kampioen van de CK West was en zich in de sport ook weet te bewijzen. Icoon, die afgelopen zondag kampioen werd onder het zadel in Roden met Manon Veerman, stamt eveneens af van Colonist.

Colonist komt aanstaande donderdag weer op Nederlandse bodem en is per direct beschikbaar voor de fokkerij middels vers sperma

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


marietta
Berichten: 147
Geregistreerd: 05-06-04
Woonplaats: breda

Re: Tuigpaardhengst Colonist keert terug naar geboortegrond

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-18 10:52

Gezien in de documentaire van Annette van Tricht. Práchtig.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Elin_, Facebook, josien_m_, Kimm4, Marcato, Mars, naomiiiii, nicole_floor, Pallatin, Sakura789, saskiaojan, Sasqiua, Sizzle, Sokje_6, Ubermetrics en 23 bezoekers