Collectie eerste editie Borculo JST Veulenveiling bekend

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10679
Geregistreerd: 20-04-16

Collectie eerste editie Borculo JST Veulenveiling bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-18 22:00 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Fokkerij

Afbeelding
Conner de la Vie van Cumano


Eerder dit jaar werd bij de aankondiging van de eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling al gemeld dat tijdens dit nieuwe veilingconcept een bijzondere collectie exclusief gefokte springveulens onder de hamer zou komen. De organisatie, in handen van Stichting Nationale Eliteveiling Borculo, heeft haar woord gehouden. Op vrijdag 1 juni zullen zes genetisch hoogwaardige, atletische topveulens worden geveild tijdens het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen (JST) en vanaf heden is deze collectie online te aanschouwen op de website van Veulenveiling Borculo.

Alle zes veulens stammen af van erkende tophengsten en zijn afkomstig uit moederlijnen die eveneens doordrenkt zijn met sportgenen. Het woord exclusief is direct van toepassing op de hengstveulens van Chacco Blue en Cumano. Van deze vaderdieren zal amper nog nageslacht komen, terwijl beide als wereldverver te boek staan. Twee merrieveulens maken ook deel uit van onze collectie. Hun beider vaders presteerden overtuigend op de Olympische Spelen van Rio 2016, met de gouden Big Star voorop en in zijn kielzog zeker ook de fenomenale veelwinnaar Quabri de l’Isle. Twee hengstveulens van de hoog aangeschreven Diamant de Semilly en Comme Il Faut zorgen ervoor dat alleen al aan vaderszijde er sprake is van een prachtige collectie.

Moeders en moederlijnen
De moeders en moederlijnen van onze zes veulens maken echter het verhaal compleet en onderaan de streep het verschil. Bij al deze merries zien we in de eerste vier generaties uit rechtstreekse lijn een keur aan internationale springpaarden tot op het hoogste niveau geregistreerd staan. Een korte blik op deze topfokmerries leert dat we twee moeders hebben die drie internationale springpaarden of meer hebben gegeven, waarvan één zelfs drie 1.60m-paarden. De vier, veelal nog wat jongere moeders, zijn op hun beurt een halfzus of nauwer verwant aan minimaal drie internationale springpaarden en/of goedgekeurde hengsten, waarbij één merrie een driekwart zus is van Sterrehof’s Calimero.

Jan Markink, voorzitter van de Stichting Nationale Eliteveiling Borculo, heeft vertrouwen in de eerste editie van deze nieuwe veiling: “Aan alle randvoorwaarden is voldaan om van de Borculo JST Veulenveiling een succes te maken. Onze selectiecommissie is er opnieuw in geslaagd een hoogwaardige collectie van dit keer wat vroeger geboren veulens te selecteren!”

Over Borculo JST
Het initiatief om in samenwerking met de BWG Stables van de gebroeders Schröder tot de Borculo JST Veulenveiling te komen past binnen de doelstellingen van de Nationale Eliteveiling Borculo. Al sinds 1979 is ‘Borculo’ een begrip in de paardenwereld en dat is mede te danken aan het feit dat de organisatie altijd vooruitstrevend is geweest. Veulenveiling Borculo is daardoor op vele fronten de eerste. Niet alleen de eerste veulenveiling van ons land of de eerste op basis van het hoogste veilinggemiddelde, maar ook traditioneel de eerste veiling van het reguliere veulenveilingseizoen. Dat zijn we op 29 (springveulens) en 30 augustus (dressuurveulens) in Vragender opnieuw, maar dankzij de nieuwe Borculo JST Veulenveiling op 1 juni trappen we dit jaar nog eerder af in Tubbergen.

Bezoekers worden daarnaast getrakteerd op een programma vol sport tijdens het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen. De presentatie van de veulens is aansluitend aan de 1.50m FEI rankingproef en de veiling is direct na de afsluitende 1.45m-rubriek. De entree voor dit evenement is gratis.

Meer informatie over de Borculo JST Veulenveiling en de collectie springveulens op www.veulenveilingborculo.nl

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Anoniem

Re: Collectie eerste editie Borculo JST Veulenveiling bekend

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-18 22:12

Sjonge t klinkt als een autoveiling :')

_San87_

Berichten: 33344
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 07:06

Joolien schreef:
Sjonge t klinkt als een autoveiling :')

Echt he _O-.

verstijnen
Berichten: 501
Geregistreerd: 17-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 13:19

Waarom komt er nog amper nageslacht van Cumano en Chacco Blue?

*edit* Cumano is zo goed als onvruchtbaar. Hoe zit dat met Chacco Blue?

Nirvana_

Berichten: 3136
Geregistreerd: 23-01-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 13:30

verstijnen schreef:
Waarom komt er nog amper nageslacht van Cumano en Chacco Blue?

*edit* Cumano is zo goed als onvruchtbaar. Hoe zit dat met Chacco Blue?


Die is overleden volgens mij

Nugget
All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by frost.

sanso

Berichten: 5475
Geregistreerd: 20-12-10
Woonplaats: Timboektoe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-18 13:34

Nirvana_ schreef:
verstijnen schreef:
Waarom komt er nog amper nageslacht van Cumano en Chacco Blue?

*edit* Cumano is zo goed als onvruchtbaar. Hoe zit dat met Chacco Blue?


Die is overleden volgens mij


In 2012 overleden, aan lyme


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anoukensyb en 7 bezoekers