Britse horseboarding-top dit weekend naar Hattem

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10882
Geregistreerd: 20-04-16

Britse horseboarding-top dit weekend naar Hattem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-18 21:56 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Overige sporten

Afbeelding


HATTEM - Horseboarding is een nieuwe tak van paardensport en is al immens populair in Engeland. Dit weekend komen Daniel Fowler-Prima, oprichter van Horseboarding UK, en de ervaren horseboarder Tom Kilroy speciaal vanuit Engeland naar het Hippinksterconcours in Hattem voor de allereerste nationale horseboarding wedstrijd in Nederland! Ook geeft ‘Horseboarding team The Flying Dutchman’ op 21 mei om 14.15 uur een spectaculaire demonstratie in de hoofdpiste van het evenement.

Afgelopen september werd in Amersfoort al een EK Horseboarding gehouden, georganiseerd door Horseboarding UK. Om de sport verder in Nederland te promoten, wordt nu ook een serie wedstrijden gehouden, in samenwerking met beide Horseboarding-organisaties uit Engeland en Nederland. De competitie trapt af op maandag 21 mei tijdens het Hippinksterconcours in Hattem. Vanaf 15.00 uur komen 6 teams in actie op het terrein naast het promodorp.

Spelregels
Nienke Hey van Horseboarding Holland legt de spelregels uit: “ Horseboarding is een echte teamsport, waarbij nauwe samenwerking tussen ruiter, boarder en paard een 'must' is. Paard en ruiter trekken een boarder, die op een mountainboard staat, een soort groot skateboard met terreinwielen, voort door een parcours met verschillende bochten en obstakels in een zo snel mogelijke tijd. Paard, ruiter en boarder moeten hierbij door meerdere ‘gates’ die afgebakend zijn met pionnen met ballen erop. Een bal eraf betekent 2 strafseconden en een hele gate gemist betekent 10 strafseconden. Een wedstrijd bestaat uit meerdere runs, zodat de teams meerdere kansen hebben om hun snelste tijd neer te zetten.”

Populair
De sport komt de laatste tijd al veel in het nieuws en wordt steeds populairder in Nederland. “Het is echt een sport voor jong en oud,” verklaart Nienke. “Zo zijn er teams waarbij moeder rijdt en zoon of dochter op de board staat. En broers en vrienden komen ineens met paarden in aanraking door deze sport! Het is een snelle, stoere en spectaculaire sport, met veel uitdaging voor alle teamleden.”

Het Hippinksterconcours vindt plaats op zaterdag 19 mei (pony’s) en maandag 21 mei (paarden) aan de Veldweg in Hattem. Op zaterdag is Horseboarding UK ook al aanwezig met een stand in het promodorp, waar geïnteresseerden terecht kunnen voor meer informatie en een ontmoeting met de Engelse helden Daniel Fowler-Prima en Tom Kilroy. De weersvoorspellingen zijn goed en de toegang tot het evenement is beide dagen gratis.

Kijk voor meer informatie op: http://www.hippinkster.nl

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Anne_GTI

Berichten: 17889
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Re: Britse horseboarding-top dit weekend naar Hattem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-18 19:53

Was super om te zien

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Floko, Ginny135, heidy_wilco, Maaike_Ma, maaikemuis, willemijn_T, xChanelx en 14 bezoekers