Nederland goed vertegenwoordigd tijdens IJRN Internationaal

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10922
Geregistreerd: 20-04-16

Nederland goed vertegenwoordigd tijdens IJRN Internationaal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-18 21:51 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Persbericht
Overige sporten

Afbeelding
Anne-Jet White. Foto: Maes Photos


Het IJslands vuur is neergestreken in Exloo dit weekend tijdens IJRN Internationaal. Vandaag, op deze zonovergoten dag spatten de vonken eraf tijdens de proeven. De resultaten van de wedstrijdruiters zijn veelbelovend voor de finales die morgen verreden worden. In een zeer sfeervolle setting kwamen honderden combinaties vandaag voorbij in hun proef. Voor zes gelukkige sportruiters resulteerde hun inspanning in een gouden plak. Vier van de zes 1ste prijswinnaars komen uit Noord Nederland. Een geweldige prestatie. De 24-jarige Anne-Jet White uit Rijs (Friesland), een vertrouwde topsporter met Silfri frá Hákoti, neemt het goud mee naar huis in de töltproef T2 (in de hoogste sportklasse A). De 16-jarige Jet van de Hoeve uit Ruinen (Drenthe) was dolblij met haar 1ste plek in de Tölt in Harmony met een prachtige score van 5.90. “Ik train hard met mijn Skolla frá Niðurlandi en zie ook de ontwikkeling die we doormaken de afgelopen jaren. Dan is het zo gaaf om ons harde werken nu beloond te zien. Deze proef is sinds dit jaar opgenomen in het wedstrijdprogramma, dus best spannend ook om te doen. Ik ben super blij.”

Goud was er eveneens voor:
  • De 13-jarige Renée de Munck uit Raamsdonk liet een waanzinnige töltproef T6 (sportklasse C) zien met Sandra frá Dufþaksholti. Niet alleen was het goud voor haar, ook het zilver neemt zij mee naar huis met haar paard Öskubuska frá Fjós Héri. Een top prestatie van deze jonge wedstrijdruiter uit Noord-Brabant.
  • De Drentse Rena Holthaus-Bosma, zeker geen onbekende wedstrijdruiter, reed met haar paard Knár frá Hrauni een mooie stabiele vijfgangen proef F3 die ze beloond zag met het goud. De concurrentie was groot, een daarmee haar 1ste plek een bijzondere sterke prestatie.
  • De Noorse Anne-Lene Holm, die gisteren ook het goud in ontvangst mocht nemen, bleef met haar paard Zelda frá Sörlatungu de concurrentie ver voor. Met een duizelingwekkende snelheid legde zij de 100 meter speedpas af. Een feest om naar te kijken.
  • Tot slot de 17-jarige Friese Gerbrig Folkertsma met Flórus frá Wyler, die het goud behaalde voor haar Vlaggenrace.


De overige proeven wacht morgen de Finale en het eremetaal.

IJRN Internationaal
De IJRN Internationaal is landelijk één van de grootste IJslandse wedstrijden in Nederland. Bij het evenement dat zijn 33ste jaargang beleeft, staat verbinding, plezier, prestatie, saamhorigheid en respect voorop. In de IJslanderwereld is de IJRN Internationaal in binnen- en buitenland een geliefde wedstrijd.
Alle sportklassen (topsport, lichte klasse) en leeftijden komen hier bijeen. De sfeer is ongedwongen, hulpvaardig en gastvrij. Iedereen voelt zich hier welkom. De liefde en de passie voor de IJslander verbindt de mensen. Een stukje IJslandercultuur in Nederland.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Juut, kwinney, lovelynutia, MDWStables, pluisje88, prugelpiet, SemrushBot, zasread en 15 bezoekers