Anne Marijn Kok beste bij NK Endurance jeugd

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

Anne Marijn Kok beste bij NK Endurance jeugd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-18 11:56 Tip de Nieuwsredactie

*knhs
Endurance

Afbeelding
Nederlands Kampioen jeugd CEI** 120km Anne Marijn Kok.
Foto door Muurp

Met minimale voorsprong heeft Anne Marijn Kok met Da Fuica Da Marinela het NK Endurance voor de jeugd op haar naam geschreven. Zilver was er voor Ijjou Mohamed met Kain. Het NK was onderdeel van het Dutch Endurance Festival in Ermelo.

Nadat vrijdag het parcours rond het KNHS Centrum in Ermelo voor de combinaties die van start gingen op de 160 kilometer, ook al zwaar bleek, beten ook nu verschillende junioren zich stuk op de 120 kilometer lange wedstrijd. Uiteindelijk volbrachten alleen de twee genoemde combinaties het NK. Winnares Anne Marijn kwam met een gemiddelde snelheid van 16.832 km/uur over de finish, Ijjou realiseerde 16.831.

Chef d’equipe Jarmila Lakeman vertelt: “De nieuwe goede organisatie heeft op een paar punten het parcours verzwaard, dat zag je in alle klassen terug aan de snelheden die werden gereden en het kleine percentage finishers. Helaas ook bij de jeugd. Daar staat tegenover dat ik heel blij ben met de goede resultaten van Anne Marijn en Ijjou. Ze hebben nog maar kort de beschikking over hun paarden en toch een goede prestatie neer kunnen zetten in dit technische parcours. We werken vol goede moed toe naar het EK in Pisa, later dit jaar.”

Winnaar van de internationale CEIYJ2*, waar het NK onderdeel van uitmaakte werd de Duitse Nayala Al Samarraie met Warsana. Ook de tweede plaats ging naar Duitsland in de persoon van Moira Al Samarraie. Anne Marijn en Ijjlou werden derde en vierde.

Er werd vandaag ook een CEI2* wedstrijd verreden die is gewonnen door Al Qubaisi Butti Ghemran (UAE) met een snelheid van 19.17 km/uur. Jeanette Wilheim met Chatar werd hier vierde (18.78 km/uur), Leonie Schoonderwoert met Meneer Prince vijfde (18.57 km/uur), Jarmilla Lakeman met El Kebir elfde (17.49 km/uur)

Uitslag Nederlands Kampioenschap Endurance Jeugd (120 km)
Goud: Anne Marijn Kok – Da Fulca Da Marinela, 16.832 km/uur
Zilver: Ijjou Mohamed – Kain, 16, 831 km/uur

Meer informatie op http://www.endurancesport.nl/cei-ermelo

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Bibin, GoogleAdsense, lideli, PocoGaucha, Zeeuwsemeid en 6 bezoekers