Mooie opening outdoorseizoen tuigpaardrijders in de Bilt

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

Mooie opening outdoorseizoen tuigpaardrijders in de Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-18 16:28 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Aangespannen rijden

Afbeelding
Idol. Foto door Amanda

Vandaag begon voor zowel de nationale- als de regionale tuigpaardrijders het outdoor-seizoen. Traditioneel vond de aftrap voor de nationale rijders plaats in De Bilt op het Oranjeconcours waar alle rubrieken goed bezet waren. Opvallend was het grote aantal KWPN-tuigpaardhengsten dat deelnam. De hengsten wonnen in de limietklassen maar in de ereklasse was het Brandy die de dienst uit maakte.

Brandy had indoor al laten zien dat hij in topvorm steekt en dat bevestigde hij nu ook heel duidelijk op de grasbaan. De zwarte Uromast-zoon van het Brandy Consortium showde geweldig in handen van Harry van Middelaar. Jurylid Dirk van der Grift: ”Vanaf de eerste pas ging Brandy super. Hij was vandaag niet te kloppen.” Brandy won voor de derde keer op rij De Gemeente De Bilt Wisselprijs zodat deze nu definitief in zijn bezit is. Daarna volgde Mark de Groot met Berino (v. Stuurboord). “Het beeld is tuigtypisch bij Berino maar de opzet deed iets afbreuk aan het totaalbeeld.” Plaats drie ging naar Dendrini (v. Manno) van de familie Kooyman met Henk Hammers. “De merrie ging heel best over de benen maar in het front overtroffen haar voorgangers haar.”

Best
De KWPN-hengst Idol van Black Horse B.V. was in handen van Mark de Groot de beste in de kleine limietklasse. “Idol was best. De hengst toonde een mooi voorbeengebruik en maakte veel front. Het plaatje was heel fraai.” Harry van Middelaar had voor deze rubriek Heideroos (v. Cizandro) van Wout Liezen aangespannen en hij kon de merrie opstellen naast Idol. ”Een mooie verschijning maar de winnaar bewoog met name voor expressiever.” Johan Borkent lijkt de klik met Vanenburg’s Emilano I en S (v. Manno) van Iris en Stefan Rozendaal helemaal gevonden te hebben en dat resulteerde nu in de derde plaats.”Emilano weet met zijn front bijzonder op te vallen, achter overtuigden zijn voorgangers meer.”

Veel hengsten
In de tussenlimiet was het hengstenpercentage hoog maar zij moesten allen de hoogste eer laten aan ECW Imondro (v. Cizandro) van Alfons Engbers met Lambertus Huckriede. Van der Grift: “Imondro bleef goed op het achterbeen, beschikt over een mooi voorbeengebruik en genereerde ook een mooi front.” De plaatsen twee, drie en vier gingen respectievelijk naar de hengsten Image HBC van de HBC-Stal met Harry van Middelaar, Heliotroop VDM van Jaap van der Meulen met Henk Hammers en Hertog Jan van Black Horse B.V. met Mark de Groot. “Image groeide in de wedstrijd en kwam wel dicht bij de winnaar in de buurt maar die is dan net in alles iets scherper. Heliotroop zette een nette en foutloze verrichting neer maar mag nog iets meer rijzen en Hertog Jan had er mooie momenten bij maar maakte te veel fouten om hoger te eindigen.”

Natuurlijk
In de grote limietklasse maakten drie KWPN-hengsten de dienst uit. De winst ging naar Eebert van Gebr. van Manen met Robbie van Dijk. Van der Grift: “Eebert liep er veruit mede door zijn natuurlijk manier van bewegen.” De onlangs ingeschreven hengst Bommelsteyns Hubert van Jaap van der Meulen moest in handen van Lambertus Huckriede in Eebert zijn meerdere erkennen maar Hubert wist wel de KWPN hengst Dylano van M.C. de Groot/Black Horse B.V. met Mark de Groot voor te blijven. “Hubert ging er goed vierkant en actievol over maar loopt dan minder door zijn lijf dan de winnaar en Dylano deed bij stukken goed mee om de kopplaatsen maar maakte fouten.”

Mooie verschijning
Manon Veerman begon het buitenseizoen sterk met Emerson (v. Manno) van de Mts. Alting door de winst in de damesrubriek te pakken. “Emerson is een mooie verschijning voor de dameskar mede door zijn rijke front”. Manon liet Danno (v.Manno) met Renske van der Sluis achter zich. De arbiter moest daarna kiezen tussen ECW Business (v. Vlasco) van Gerrit Egberink met Anneke Huckriede en Equifirst Eribo (v. Manno) met Renate Veerman. Business kreeg de voorkeur.

Allemaal familie
Henk Hammers kwam in de limietklasse tweespannen in de baan met halfbroer en halfzus Heliotroop en Funita (v. Manno) van Jaap van der Meulen en won met deze nauwverwante vossen. “Een heel deftig span met veel front.” Derk Jan Mekkes heeft ook een nieuwe formatie in PrimeVal Bentley VDL (v. Larix) en zijn zoon Jaims H. Hij werd er tweede mee en wist daarmee Etienne Raeven met Dijkgraaf (v.Stuurboord) en Cinuwalda (v.Larix)van het lijf te houden. Hammers had in de tandemrubriek ook de winnende formatie voor de wagen maar nu had hij Funita en Briljant (v. Larix) van Joop van Wessel aangespannen en ook dat liep prima. Leendert Veerman had de Equifirst Eribo en Equifirst Amadeus (v. Saffraan) voor zijn wagen en werd tweede met deze formatie voor de PrimeVals Varanno (v. Manno) en Wizzkid’s Gonda (v. Patijn) met Derk Jan Mekkes.

Niet te kloppen
In de ereklasse tweespannen was het span Manno-kinderen Celebration en Zavanno van Uilke Haarsma niet te kloppen. “Een heel rijk span.” Eribo en Zilver van Leendert Veerman kwamen het dichtst in de buurt. Daarna kon Derk Jan Mekkes Varanno en Wizzkid’s Gonda opstellen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


NatasjavE

Berichten: 30778
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Mooie opening outdoorseizoen tuigpaardrijders in de Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-18 12:17

Ik was helaas ziek. Was anders zeker gaan kijken.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, mmajar, Svadilfari1 en 9 bezoekers