NK springruiters opmaat naar de Wereldruiterspelen

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5558
Geregistreerd: 20-04-16

NK springruiters opmaat naar de Wereldruiterspelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-18 22:19 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Springen

Afbeelding
Gerco Schröder met Glock's Lausejunge. Foto door aniek1985

Het Nederlands kampioenschap voor springruiters dat volgende week van 26 tot en met 29 april plaats vindt in Mierlo is een belangrijk eerste observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens met het oog op het Wereldkampioenschap in september in Tryon (USA). “Er zijn altijd combinaties die ik in het vizier krijg. Het NK is een wedstrijd waar ik veel informatie uit haal”, vertelt Ehrens.

Op de startlijst van het Nederlands Kampioenschap voor springruiters staan veel oud kampioenen die volgende week in Mierlo zullen proberen de titel nog een keer binnen te halen. Jeroen Dubbeldam heeft zijn Europees en Wereldkampioen Zenith SFN opgegeven. Gerco Schröder komt naar Mierlo met zijn talenten Glock’s Dobolensky en Glock’s Lausejunge.
Frank Schuttert en Jur Vrieling wonnen de titel ook al eens en horen zeker bij de kanshebbers dit jaar. Dat geldt zeker ook voor Michel Hendrix en Baileys, die vorig jaar achter Marc Houtzager tweede werden. Marc Houtzager zal zijn titel dit jaar niet verdedigen. Hij start een week voorafgaand aan het NK met zijn kampioenspaard Sterrehof’s Calimero in Shanghai. Harrie Smolders, de huidige nummer 2 op de wereldranglijst, rijdt tijdens het NK in New York in team Europa dat het opneemt tegen de Amerikanen.
“Er komen veel combinaties aan start waardoor we er een heel mooi kampioenschap van maken. Iedereen wil wel een keer kampioen worden”, kijkt bondscoach Rob Ehrens vooruit. “Mierlo is een toporganisatie en we hebben er de laatste jaren fantastische sport gehad. Voor mij is het NK een belangrijke graadmeter voor de wedstrijden de komende maanden. Een aantal ruiters kiest met hun toppaarden voor andere wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Global Champions Tour. Ik kan ze niet onder druk zetten om het NK te rijden. De laatste jaren zag je al dat niet iedereen zijn beste paard inzette en toch hadden we goede sport. Naast Jeroen, Gerco, Jur en Frank zijn er veel opkomende namen. Combinaties waar ik veel van verwacht en dat biedt perspectieven. Voor de komende landenwedstrijden heb ik voor mezelf al in het vizier wie ik ga inzetten. Wie goed presteert op het NK kan daar in de verdere selectie naar de internationale wedstrijden wel profijt van hebben.”

Naast de Longines FEI Nations Cup, waarvan Nederland vorig jaar in Barcelona de finale won, is in september het wereldkampioenschap in Tryon (USA). Het Nederlands kampioenschap is de opmaat naar de Wereldruiterspelen, waar voor de springruiters ook een ticket naar de Olympische Spelen van Tokyo te verdienen is. Voor Rob Ehrens is het NK in dat kader een belangrijke wedstrijd. “Er zijn altijd combinaties die in Mierlo in het vizier komen en die ik kan inzetten in landenwedstrijden om later een selectie te maken voor het WK. Het zijn niet altijd alleen de kaderleden die in het team komen op een kampioenschap. Het NK is altijd een wedstrijd waar ik heel veel informatie uit haal.”

Junioren en Young Riders
Na de KNHS Luzac Jeugdcompetitie en een paar internationale wedstrijden is het NK in Mierlo voor de Junioren en Young Riders een belangrijke wedstrijd in de aanloop naar het Europees Kampioenschap komende zomer. Bij de junioren is Europees kampioen Rowen van de Mheen met Q-Verdi een van de favorieten. Vorig jaar debuteerden ze in Mierlo bij de junioren met de bronzen medaille. Niels Kersten, vorig jaar zilver, mogen ook kansen toegedicht worden. Sven Peters is de regerend kampioen bij de junioren. Hij heeft de overstap gemaakt naar de Young Riders en krijgt daar concurrentie van onder andere Sanne Thijssen, Bas Moerings, de zussen Claudia en Veronique Morsink en Megan Laseur, die vorig jaar het brons pakte.
De jeugd rijdt het kampioenschap over drie dagen. Zaterdag aan het eind van middag zullen de nieuwe kampioenen gehuldigd worden.

Children: record deelname
Zondagochtend brandt de strijd los bij de Children. De ruiters en amazones in de leeftijd tot 14 jaar rijden het kampioenschap over twee manches met eventueel een barrage. Met ruim 20 aangemelde combinaties was de animo bij de Children nog nooit zo groot. Een record deelname dit jaar. Cejay Joosten en Sanne ter Haar, de nummers twee en drie van vorig jaar, staan wederom op de startlijst. Kampioene Pam Nieuwenhuis heeft de overstap gemaakt naar de junioren.


Programma Nederlands Kampioenschap Springen Mierlo
Donderdag 26 april

10.30 uur NK Junioren, 1e onderdeel, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd
12.45 uur NK Young Riders, 1e onderdeel, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd
15.00 uur NK Senioren, 1e onderdeel, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd

Vrijdag 27 april
12.45 uur NK Junioren, 2e onderdeel, direct op tijd
14.45 uur NK Young Riders, 2e onderdeel, direct op tijd
16.30 uur NK Senioren, 2e onderdeel, direct op tijd

Zaterdag 28 april
8.30 uur NK Junioren, 3e onderdeel, 1e manche
10.30 uur NK Young Riders, 3e onderdeel, 1e manche
14.00 uur Grote Prijs van Mierlo, 1.40m
15.30 uur NK Junioren, 3e onderdeel, 2e manche
17.00 uur NK Young Riders, derde onderdeel, 2e manche

Zondag 29 april
11.30 uur NK Children, 2 manches
13.30 uur NK Senioren, 3e onderdeel, 1e manche
16.00 uur NK Senioren, 3e onderdeel, 2e manche

Voor meer informatie over het NK Springen: http://www.chmierlo.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: JewEmm, sanne3107, Tamara1991 en 23 bezoekers