Maikel van der Vleuten: ‘Hier kom je meer te weten’

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12260
Geregistreerd: 20-04-16

Maikel van der Vleuten: ‘Hier kom je meer te weten’

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-18 00:37

persbericht equine center de peelbergen
Springen

Afbeelding
Maikel van der Vleuten en Dana Blue. Foto: Franck Papelard.

In de 1.45m ranking proef op CSI de Peelbergen nam Maikel van der Vleuten vrijdagavond genoeg risico voor winst. Voor Duitsland reed Niels Carstensen de tweede tijd met Sandro Gold, waarnaast Gerco Schröder met Glock’s Zaranza als derde aansloot. Een mooie vierde plaats was er voor Monique van den Broek. “Het is geen schande om achter deze heren te eindigen”, lacht de amazone verwijzend naar het gezelschap van Oranjetoppers.

In de Big Tour proef, waarin 16 van de 60 deelnemers retour kwamen voor de barrage, nam Van den Broek in 41.34 seconden met Dantos Hbc (v. Cantos) halverwege de leiding over van Kristian Houwen. Tot het optreden van Van der Vleuten. De nummer 14 op de wereldranglijst reed met Dana Blue (v. Mr Blue) op het scherpst van de snede en finishte in 38.97. Direct na de rit van de Brabantse topruiter meldde zijn collega Gerco Schröder zich. Met Karandasj-merrie Glock’s Zaranza zag de ruiter uit Tubbergen de chronometer stoppen in 40.57. Even leek een Nederlands podium de uitkomst, maar met de veelvermogende Sandro Boy-hengst Sandro Gold gaf Niels Carstensen genoeg tegengas voor 39.38 seconden.

‘Meer te weten’
Van der Vleuten is bezig aan zijn tweede week van de Spring Tour op De Peelbergen. “Dit soort concoursen zijn ideaal voor ruiters zoals ik. Als er veel grote concoursen zijn dan is het fijn om de jongere paarden hier te kunnen rijden”, aldus de ruiter die tussen week één en drie van de tour in de Peelbergen aan de GTC in Miami meedeed. “Dan kom je ook meer te weten. Voor de paarden die goed genoeg blijken is een tweesterrenwedstrijd als deze mooi om ervaring op te doen. En je komt er ook achter welke paarden het net niet zijn. Als je landelijk start met de jongere paarden dan is het toch vaak wat gehaaster, hier heb je de tijd. Je kan een keer een ander bit proberen ofzo en de paarden zo weer verder ontwikkelen”.

Flink aan het werk
Terwijl Van der Vleuten op de GCT in Miami vorige week nog een 1.50m op naam schreef, neemt hij de winst in Kronenberg niet voor lief. “Er kan er altijd maar eentje de winnaar zijn. En ondanks dat het een tweesterrenwedstrijd is, moeten de paarden hier toch flink aan het werk. In de basisproef vanavond voel je dat er aardig wat gevraagd wordt. Dana Blue heeft dan wel op hoger niveau gelopen, maar toch. Het is sowieso een fijn paard en ze klasseert zich bijna op ieder concours. Ik hoeft ze ook nooit aan de duwen, alleen maar los te laten”, besluit de winnaar met een tevreden lach.

Voor alle uitslagen kijkt u op: https://online.equipe.com/nl/competitions/23678

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Andreeaa, Bernoe, DayDream21, denisesilver, Granoek, Hiraeth, Miriam91, mutsiii, PipMarly, renatexx, Sylke104, TheWelsh en 13 bezoekers