Volle bak bij hengstendemonstratie Gelders paard

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10912
Geregistreerd: 20-04-16

Volle bak bij hengstendemonstratie Gelders paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-18 13:08 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / KWPN
Fokkerij
Foto's met dank aan bokker LHS_80

Vrijdagavond waren het de Gelderse hengsten die de Willem-Alexander-hal op zijn kop zetten. De hengstendemonstratie Gelders paard werd een gezellige en informatieve avond waar niet alleen veel fokkers, maar ook veel jonge gebruikers op af waren gekomen.

Afbeelding
Edmundo (v. Upperville). Foto door LHS_80

Een groot aantal Gelderse hengsten liet zich deze avond zien, waarvan een groot deel ook enkele nakomelingen had meegenomen. Zo konden de fokkers en liefhebbers van deze fokrichting een goed beeld krijgen van hun verervingskwaliteiten.
Diverse hengsten hebben dit jaar een ruiterwissel ondergaan. Meest opvallende daarvan was wellicht wel Floris BS. De zoon van Negro is nu gedeeltelijk in eigendom van zijn nieuwe amazone Corien IJspeerd, die de hengst op overtuigende wijze voorstelde. Recent maakte de combinatie haar debuut op Z2 niveau maar de hengst liet zien nog veel meer in huis te hebben.

Dat deden ook de jonge hengsten Imposant en Ibsen B. Imposant werd voorgesteld tussen de lange lijnen door Jalmer de Groot en wist daarbij het publiek te imponeren. Zijn piepjonge nazaat presenteerde zich parmantig. Deze Nicolaas EM komt uit de NMK kampioene Gerona (Alexandro P x Victory) en beschikt over de nodige kwaliteit. Ibsen B liet zien onder Lisanne der Nederlanden veel progressie te hebben geboekt sinds de hengstenkeuring. Jupiler S werd onder het zadel voorgesteld door Marrit Reussien en had zijn eerste zoon meegenomen. Deze aansprekende Nestor VWS (mv Santano) ging lichtvoetig door de baan.

Afbeelding
Ibsen B (v. Wynton). Foto door LHS_80

Twee van de aangewezen hengsten werden getoond. De Dante Weltino-zoon Kardieno (mv Parcival) en de Ferdeaux-zoon Kay M&M (mv. Alexandro P) toonden zich vol bravoure aan het rijkelijk toegestroomde publiek.

Hoogtepunt van de avond was misschien wel het optreden van de recent erkende hengst Atze (Astor x Sander). Onder zijn vaste amazone Anouk Noordman liet hij zien waarom hij al op achtjarige leeftijd in de Grand Prix loopt. Met het grootste gemak toont hij de moeilijkste oefeningen. Grand Prix-dressuurjurylid Monique Peutz begeleidde het geheel en is zeer te spreken over de hengst: “Een paard met heel veel vermogen om te schakelen en een uitgestrekte draf voor een 10!”

Afbeelding
Atze (v. Astor). Foto door LHS_80

Uiteraard waren de hengsten Vitens, Sirius en de keur-hengst Alexandro P er ook. De laatste werd dit keer onder het zadel voorgesteld door Sabrina Melotti. Internationaal vierspanrijder Theo Timmermans had zijn zoon Esprit (mv.Cabochon) meegenomen en gaf daarmee een spectaculaire enkelspan demonstratie die zorgde voor het nodige vertier.

En als laatste moet het optreden van de hengst Danser hier genoemd worden. De sympathieke voshengst werd voorgesteld door Sharon de Lange die hem uitbrengt op ZZ-licht niveau. Vooral in het afsluitende rondje ketste de hengst van de vloer. Een extra rondje voor de fokkers die volop zaten te genieten, want daar waren ze voor gekomen!

Voor meer foto's zie: [EV-ITP] Hengstendemonstratie KWPN Gelders Paard 6 april 2018 Ermelo
Laatst bijgewerkt door aniek1985 op 08-04-18 13:52, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Foto's toegevoegd

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


LHS_80

Berichten: 657
Geregistreerd: 19-02-08
Woonplaats: Phoenix Arizona USA

Re: Volle bak bij hengstendemonstratie Gelders paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-18 13:37


Colorance
Berichten: 110
Geregistreerd: 23-02-10

Re: Volle bak bij hengstendemonstratie Gelders paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-18 15:50

Beste hengst Atze!

LHS_80

Berichten: 657
Geregistreerd: 19-02-08
Woonplaats: Phoenix Arizona USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-18 11:53

Volgende week woensdag mag ik Atze fotograferen voor Krachtpatsers, dus voor zijn fans, volg mijn topics van deze serie! :D

GoldenWings
Berichten: 243
Geregistreerd: 16-02-18

Re: Volle bak bij hengstendemonstratie Gelders paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-18 21:44

Had ik maar zo’n paardje... *zucht*

Niemand is perfect. Ik ben niemand. Ik ben dus perfect! ;)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Just_Natural, miisshOrse, Radian6 en 10 bezoekers