SFN: Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

SFN: Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-18 15:01 Tip de Nieuwsredactie

springpaardenfonds
Springen

Afbeelding
Willem Greve. Foto: Michael Kramer via wikimedia commons

Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

"Onze keuze is op Willem Greve gevallen om een paar redenen. De belangrijkste zijn dat Willem Greve een zeer goed oog heeft voor jonge talentvolle springpaarden, dat hij zelf volop succesvol actief is in de sport en in de handel van jonge sportpaarden en zijn jonge leeftijd. Het leek ons een goede zaak in te zetten op verjonging van het selecteurskorps", aldus Emile Hendrix.

De afscheidnemende selecteur Johan Heins kijkt met veel plezier terug op zijn functioneren als selecteur van het SFN. "Toen we in 2006 begonnen was mijn grootste zorg niet het geld, maar de vraag of we voldoende paarden van niveau zouden kunnen vinden. Dat is gelukt met paarden als Utascha SFN, Zenith SFN en Aquila SFN. Dat we ook een paar mindere aankopen hebben gehad is niet meer dan logisch, want die hebben we in ons eigen aankoop beleid er ook helaas steeds weer tussen. Ik ben er blij mij een bijdrage te hebben kunnen leveren dat we in Nederland een wereldkampioen hebben mogen begroeten. En ook dat er eindelijk een einde is gekomen aan mijn status als enige Nederlander die Europees kampioen is geworden. Ik ben verheugd dat er een jeugdige en zeer deskundige opvolger is gevonden", aldus Heins.

Willem Greve werd in 2003 Rabo Talent van het Jaar en nam in 2013 deel aan de Europese kampioenschappen springen in Herning met de KWPN goedgekeurde hengst Carambole. Willem nam ook vele malen succesvol deel aan de KWPN kampioenschappen in Ermelo. Met paarden als Day Dream (2013), Uceline (2007) en Escapade H (2016) sloot hij deze kampioenschappen winnend af. Met de zevenjarige Splendid van de Heffinck eindigde hij in 2002 als vijfde op het WK, met Uceline eindigde hij in dezelfde leeftijdsgroep in 2008 als tweede.
Greve heeft in Markelo zijn spring- en handelsstal. "Ik vind het een eer dat de selecteurs van het SFN mij als opvolger van Johan Heins aan de directie van het SFN II hebben voorgedragen. In het verleden heb ik zowel als ruiter en als handelaar contacten gehad met het SFN en daar positieve ervaringen aan overgehouden. Ik hoop samen met de vier andere selecteurs een bijdrage te leveren aan de toekomstige successen van het SFN II".

Henk Rottinghuis, voorzitter van de directie van SFN II, is ingenomen met de unanieme voordracht van de selecteurs. "In een paar goede gesprekken die we als directie met Willem Greve hebben gevoerd is ons gebleken dat Willem de doelstellingen van het SFN II volledig onderschrijft. Dat was voor ons noodzakelijk om de aanbeveling van onze selecteurs op te volgen. Wij zijn blij met de verjonging en verheugen ons op de samenwerking. Dat wij aan onze selecteurs hebben gevraagd om een unanieme voordracht komt voort uit onze wens dat er binnen dit selecte gezelschap niet alleen harmonie heerst, maar ook respect voor elkaars mening", zegt Rottinghuis, die er op wijst dat hiermee opnieuw de breedte waarmee het SFN wordt ondersteund wordt onderstreept. "Ik denk dan aan mensen als Hans Horn en Henk Nooren, die in het verleden ook hun beste krachten als selecteur aan het SFN hebben willen geven".

Over het vertrek van Heins zegt Rottinghuis: "We hebben Johan vanaf 2006 leren kennen als een zeer bij het SFN betrokken selecteur, die steeds weer bereid was zijn kennis en kunde voor het SFN in te zetten. Niet alleen als selecteur van paarden, maar hij was ook bereid om er tijd en energie te steken om combinaties te begeleiden, waardoor ze een stapje voorwaarts konden zetten. Wij zijn als SFN Johan Heins dan ook zeer veel dank verschuldigd voor zijn intense en onbaatzuchtige inzet van het SFN!".

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Abuu, Babootje, Charmaine, Dubya, Karl66, Neroo, Pantykous, Silly1972, Sure_lee, Vagabondo en 12 bezoekers

cron