Hexagons Indiamanda overleden

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10882
Geregistreerd: 20-04-16

Hexagons Indiamanda overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-18 14:09 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
In Memoriam
Ingezonden door meerdere bokkers

Stal Hexagon heeft afgelopen weekend afscheid moeten nemen van een fokkerijlegende. De merrie Indiamanda elite prest sport dres. (v. Sultan uit Amanda ster pref prest v. Doruto x ster v. Epos) is niet meer. Niet alleen presteerde ze zelf –tussen het bedrijven van de fokkerij door- op Grand Prix niveau, ook leverde ze rechtstreeks vier Grand Prix paarden af. Een merrielijn doordrenkt met Grand Prix genen. Ook haar kinderen brachten al enkele nakomelingen die op het hoogste niveau in de sport presteren, waaronder de KWPN erkende hengst Double Dutch. Vele jaren regeerde ze de top in de ranglijst van merries met de hoogste fokwaarden, ook afgelopen jaar. Indiamanda is 28 jaar geworden.

Een weekend met een traan en een lach op Stal Hexagon…het verlies van een geweldige merrie, maar de voortzetting van haar foklijn met de geboorte van een nieuw achterkleinkind.

Op de Facebookpagina van de dressuurstal uit Schore prijkt een mooi eerbetoon aan de merrie die zoveel voor hen heeft betekend. Lees hier het verhaal.

Helaas hebben wij gisteren op 28 jarige leeftijd afscheid moeten nemen van onze geweldige merrie Indiamanda. Zij stond vele jaren aan kop in de ranglijst van merries met de hoogste fokwaarden. Zo ook afgelopen jaar, door wederom sterk presterende nakomelingen uit de Manda-stam, waar ook de dit jaar KWPN erkende hengst Hexagon’s Double Dutch uit voortkomt.
Indiamanda werd gefokt door Mieke van Lieren, en werd als tweejarige kampioen van Zeeland en uitgenodigd voor het kampioenschap van Nederland, toendertijd UTV genaamd. Helaas overleed Mieke van Lieren zeer onverwacht dat jaar, kort voor de UTV, waardoor deelname destijds niet doorging.
India, zoals ze op stal genoemd werd, heeft daarna een succesvolle sportcarrière gekend, tot en met de Grand Prix. Ook toen ze volop werd ingezet voor de fokkerij heeft ze voor menig ruiter op Stal Hexagon gediend als leerpaard voor de hoogste dressuuroefeningen. Ze had een prachtig exterieur, hard en droog beenwerk, en veel looplust. Maar haar allergrootste kwaliteit was haar geweldige instelling en meewerkende karakter, waarmee ze een exponent was van de fokkerij-filosofie van Stal Hexagon. Deze eigenschappen gaf zij sterk door aan haar nakomelingen, waarmee ze een groot aandeel heeft gehad in de titel ‘Fokker van het Jaar’ van Leunus van Lieren in 2017. Zoals gezegd was ze zelf actief op Grand Prix niveau, en tot nu toe bracht ze 4 nakomelingen die het ook tot de Grand Prix brachten. Daarnaast brachten haar dochter en kleindochter tot nu toe nog 2 Grand Prix paarden, te weten Roumanda en (uit de volle zus van Roumanda) de eerder genoemde Double Dutch.

Indiamanda gaat als persoonlijkheid enorm gemist worden door iedereen op Stal Hexagon...

Maar haar nalatenschap leeft voort. Vannacht is namelijk het 2e veulen van Hexagons Roumanda (v. Rubiquil) geboren!
Het is een hengstveulen van Diamond Hit, met een mooi front en sterke verbindingen. Eerder dit jaar werd er al een merrieveulen uit Roumanda geboren, van Toto Jr.
Met deze jongste aanwinsten begint er weer een nieuw hoofdstuk voor de Manda-stam.

Indiamanda, bedankt. Je was er één uit duizenden...

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: josien_m_, Rinkex, saskiaojan, Sasqiua, Sizzle, Ubermetrics en 23 bezoekers