Veulens en rijpaarden op SELL Veulenveiling Brabant

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10670
Geregistreerd: 20-04-16

Veulens en rijpaarden op SELL Veulenveiling Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-18 14:19 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Fokkerij

Afbeelding
SELL Veulenveiling Brabant. Foto Wendy Scholten


Nieuwe plannen voor SELL Veulenveiling Brabant. Behalve dat de veulenveiling voor het eerst plaatsvindt over twee dagen, worden er jonge sportpaarden aan de veiling toegevoegd. SELL Veulenveiling Brabant op Manege Heijligers in Asten wordt bovendien later in het jaar dan gewend georganiseerd, op vrijdag 21 september (dressuur) en zaterdag 22 september (springen).

Het bestuur van SELL Veulenveiling Brabant wilde voor 2018 een vernieuwende stap maken en kijkt uit naar de veilingdagen. “Door de spring- en dressuurveulens apart te veilen denken we meer mensen naar de veiling te krijgen die specifiek op zoek zijn naar een spring- of een dressuurveulen. Het plan is om zo’n dertig veulens per dag te veilen, aangevuld met tien jonge paarden van 2,5 en 3,5 jaar”, vertelt voorzitter Anton van Limpt.

Met de toevoeging van de sportpaarden maakt SELL Veulenveiling Brabant zich sterk voor de afzet van paarden van veulen tot en met 3,5 jaar. “We zullen streng selecteren, ook op basis van röntgenfoto’s, maar het is niet ons doel om alleen maar het neusje van de zalm toe te laten. Wij hopen fijne, gezonde gebruikspaarden te kunnen verkopen, waar de nieuwe eigenaren blij mee zijn en waarvan een aantal zal doorgroeien naar hoger niveau. Afgelopen jaren wist SELL Veulenveiling Brabant steeds meer veulens naar het buitenland te verkopen, van Amerika tot en met Dubai, en hopelijk haken die klanten opnieuw aan.”

In 2017 werd bijvoorbeeld Montecarlo Texel (Glock’s Toto jr. x Krack C) voor 27.000 euro aangekocht door de sponsor van de Amerikaanse olympische amazone Laura Graves, die succesvol is met Verdades (v. Florett As).

De aanmelding van de jonge spring- en dressuurpaarden zal laagdrempelig zijn. Ze hoeven niet zadelmak te zijn. Tijdens de presentatie op de veilingdag zullen de dressuurpaarden gelongeerd worden en de springpaarden vrij springen. De paarden zullen door de selectiecommissie beoordeeld worden tijdens de selectiedagen of als de mogelijkheden aanwezig zijn bij de eigenaar of fokker thuis.

De eerste selectiedagen zijn op 18 en 19 mei, 16 juni en 6 juli. Aanmelden kan via www.veulenveiling.nl.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 01San, BlogBeat, Horse_Jo en 5 bezoekers