Finale KNHS-FNRS Springcompetitie groot feest

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10661
Geregistreerd: 20-04-16

Finale KNHS-FNRS Springcompetitie groot feest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-18 19:27 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KNHS
Springen

Afbeelding
Foto: Jim Hollander /FEI


Vandaag is in Ermelo de finale van de KNHS –FNRS Springcompetitie verreden. In de fraaie entourage van de Amalia Hal op het Nationaal Hippisch Centrum werd het een groot feest.

De dag werd begonnen met een echte officiële opening waarbij alle vertegenwoordigde Ruitersportcentra met vlag de piste binnen kwamen. Het wedstrijddeel begon met parcourslopen samen met Julian Kraaij. Julian Kraaij is zelf internationaal springruiter en was vandaag een van de juryleden. Tijdens het parcourslopen gaf Julian duidelijke uitleg aan de deelnemers hoe ze het beste konden rijden en waar ze op moesten letten. Later op de dag gaf Julian zelf ook nog een leuke clinic waarbij hij liet zien hoe hij traint en wat je met heel veel oefenen kunt bereiken.
De wedstrijd werd begonnen met de S40, waarna de S60 en S80 volgden. Tussen de wedstrijden van het springen té paard, waren er heuse stokpaardraces om de Grote Prijs van Ermelo te aanschouwen. Bloed fanatiek en met heel veel plezier konden de liefhebbers de strijd aan in dit geweldige onderdeel. Aan het einde van de dag gaf Alice Naber met haar toppaard Peter Parker nog een clinic over eventing.

Naast Julian Kraaij was ook Pieter Siemerink vandaag in actie als jurylid. Siemerink is een duizendpoot binnen de hippische wereld en al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van deze leuke competitie. Siemerink is enthousiast over het verloop van de dag. “Het liep vandaag heel goed. We hebben fijne ruiters aan het werk gezien. Het is ook mooi om te zien hoe de springcompetitie zich steeds meer ontwikkeld en dat de ruitersportcentra er steeds meer werk van maken. Het is ook leuk dat er zoveel fans aanwezig zijn vandaag, dat geeft nog meer sfeer aan de wedstrijd.”

Tijdens de halve finale in januari was Sintels BV al uitgeroepen tot beste springende ruitersportcentrum van dit seizoen. Tijdens de prijsuitreiking vandaag ontving de toppers van dit ruitersportcentrum hun bijbehorende prijs. Sintels volgt Stal Groenendaal op, die vorig jaar als beste uit de bus was gekomen. De prijs voor het mooiste spandoek werd gewonnen door Manege Klein Oever, zij mogen met 20 personen op bedrijfsbezoek bij Alice Naber.

Uitslag finale KNHS-FNRS Springcompetitie
S40
1. Annemijn van der Aa – Miranda, Manege Het Zwarte Water
2. Sarah van der Mars – Sintels Brentano, Sintels BV
3. Noa van Aalst – Sally, RSC Manege Meulendijks

S60
1. Carine Gevers – Jessy, Manege Het Zwarte Water
2. Merel Tielen – Sintels Bunnyvoor, Sintels BV
3. Koen Kruiskamp – Hailey, Het Paardrijk

S80
1. Rosan Müller – Bentic, De Louwrens Hoeve
2. Lisanne Meijs – Faith, RSC Manege Meulendijks
3. July de Schepper – Be Cute, Manege De Steenen Kamer

Op de Facebook pagina van de KNHS en op Instagram vind je heel veel foto's van deze dag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Celinee_, Eloya, Facebook, mmajar, Sizzle, StalMelyn, sunny16, Swift, xChanelx en 13 bezoekers