Jur Vrieling: "Ik ben een bevoorrecht mens"

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5368
Geregistreerd: 20-04-16

Jur Vrieling: "Ik ben een bevoorrecht mens"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-18 15:44 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / KWPN
Springen

Afbeelding
Jur Vrieling met Zirocco Blue NOP. Foto: Nils Boeser


Hoge pieken, diepe dalen. Topruiter Jur Vrieling kent beide kanten van de medaille. De liefde voor de paarden en de sport brengen hem nog iedere dag onverminderd veel motivatie en gedrevenheid. Dat in combinatie met een stel goede paarden, een fijn team om zich heen en een accommodatie die geheel gerenoveerd wordt, zorgt ervoor dat Jur met veel vertrouwen de toekomst tegemoet ziet.

Als Jur door de stallen loopt, wordt al snel zichtbaar wat voor paardenman hij is. Een ruiter waarvoor de paarden alles geven in de ring, een leider waar ze een goede band mee hebben. Een aai hier, een klopje daar. Jur staat hier tussen zijn partners, zijn vrienden, waarmee hij samen tot het uiterste gaat in de wedstrijdring. 2018 wordt het jaar dat Glasgow van ’t Merelsnest het meest in het voetlicht zal treden, en in zijn schaduw kunnen toptalenten als de KWPN-goedgekeurde hengsten Etoulon VDL (v.Toulon) en Freeman VDL (v.Emmerton) zich verder ontwikkelen.

Goede paarden
De nu 48-jarige ruiter kan terugkijken op talloze fantastische prestaties, en kwam al meer dan 60 keer aan de start voor het Nederlandse team. “Teamwedstrijden vind ik het allermooiste. Om in een oranje jasje je land te mogen vertegenwoordigen op belangrijke wedstrijden, vind ik een enorme eer.” Met de KWPN-erkende hengst Bubalu VDL (v.Baloubet du Rouet) won Jur teamzilver op de Olympische Spelen van London en teamgoud op de Wereldruiterspelen in Caen. In 2015 volgde teamgoud op het Europees kampioenschap in Aken met keurhengst Zirocco Blue VDL (v.Mr.Blue) en behaalden ze een individuele vijfde plaats. Het gros van de successen realiseerde Jur met paarden van familie Van de Lageweg, voor wie hij al twintig jaar paarden rijdt. Een vruchtbare samenwerking en één van de redenen dat de immer gedreven ruiter zich heeft kunnen ontwikkelen tot een absolute topruiter. “Zonder goede paarden ben je nergens. Ik heb het geluk in familie Van de Lageweg een fantastische eigenaar te hebben getroffen, die mij al vele jaren voorziet van zeer goede paarden. En het voordeel is dat het bijna altijd hengsten zijn, waardoor ik minder bang hoef te zijn dat ze verkocht worden wanneer ze naast goede sportresultaten ook nog eens goede nakomelingen blijken te leveren. Want die hengsten houdt de VDL Stud aan om de fokkerij mee vooruit te helpen”, legt Jur uit, die ook zeker toppaarden verkocht heeft zien worden in zijn carrière. Zoals destijds bijvoorbeeld de hengst Oramé, waarmee hij vele prijzen won. “Dat is altijd heel moeilijk, want juist met je toppaarden heb je een enorme band opgebouwd. Dat zijn paarden waarmee je de meeste tijd hebt doorgebracht, waar je veel energie in hebt gestoken en die niet alleen voor jou als ruiter maar ook als liefhebber veel betekenen. Dat zie ik nu ook bij Suzanne. Zij heeft al een paar keer paarden opgeleid tot het hoogste niveau, maar die worden dan vervolgens verkocht op het moment dat het echte werk gaat beginnen. Begrijpelijk, maar voor haar als amazone wel zuur, want ze is erg gemotiveerd om de top te bereiken. Gelukkig haalt ze ook veel voldoening uit het opleiden van jonge paarden. Daarmee is ze van hele grote waarde voor onze stal.”


Kendra

Berichten: 6519
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Re: Jur Vrieling: "Ik ben een bevoorrecht mens"

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 20:33

Het blijft leuk om over Jur te lezen! Topruiter die zich de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld. Zo knap wat hij doet. En ondanks zijn internationale successen blijft het de nuchtere Groninger die graag rijdt in Tolbert en Zuidbroek.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aniek_joefy, dekensenzo, Foaly, Horse_Driver, Josien_, Kirrietje, Linde99, n_love_qwert, Natasjaa, Prrrr, sanniej6 en 27 bezoekers