Ellen van Arendonk en zusjes Van Es KNHS Kampioen

Moderators: Shanna, khirshanta, Hanmar, Amaryllis, Dani, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5687
Geregistreerd: 20-04-16

Ellen van Arendonk en zusjes Van Es KNHS Kampioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-18 17:29 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Dressuur

Afbeelding
Foto: Richard Juilliart /FEI


Ermelo (KNHS) – Vandaag zijn in Ermelo de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur verreden voor de klassen L1, L2 en M1 paarden. De zusjes Mascha en Saskia van Es wonnen ieder een titel, net als Ellen van Arendonk.

Op deze derde dag van de KNHS Indoorkampioenschappen werd er ook weer volop strijd geleverd en kwam er veel talent in de baan, wat mooie scores opleverde voor de toppers.

Op herhaling
Op de Hippiade vorig jaar september reed Mascha van Es haar merrie Hapadoeska PB naar de titel in de klasse L2. Vandaag voegde ze daar de indoortitel in het M1 aan toe met een score van 71,33 procent.
De amazone uit Zuid Limburg was daarmee 0,11 procent beter dan nummer 2 Lars op ’t Hoog met Handretti. “De druk was hoog”, vertelt Mascha refererend aan de L2 titel. “Die druk leg ik mezelf ook wel op. Normaal ben ik nooit nerveus, maar toen ik aan het losrijden was dacht ik ‘als dat maar goed gaat’. Het was niet mijn beste proef, maar het was goed genoeg voor titel. Hupadoeska PB heeft me vandaag super geholpen.”
Esmee Gijtenbeek reed de zesjarige Hot Chocolate naar de derde plaats. Het podium van de klasse M reed alle boven de 70 procent.

L-dressuur
Saskia van Es maakte er een familiefeest van vandaag bij de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo. Een paar uur nadat haar zus Mascha gehuldigd werd als M1 kampioene kreeg Saskia de gouden medaille omgehangen als winnares van de klasse L2 met de vijfjarige Fürstenball-nakomeling Italo. “We rijden eerst bijna drie uur naar huis met de trailer, zetten de paarden op stal en dan gaan we misschien wel een feestje vieren”, lacht Saskia. De Limburgse heeft een patent op KNHS-titels. “Dit is mijn achtste en met vier verschillende paarden. Daar ben ik wel heel trots op dat ik het steeds met nieuwe paarden doe. Ik heb ik oktober mijn eerste wedstrijd gereden met Italo en hij heeft eigenlijk alles gewonnen. Beter kon het seizoen niet verlopen. Vandaag liep hij niet eens zijn allerbeste proef. Hij is super getalenteerd en heel elastisch. Hij is van eigenaren die voorlopig niet willen verkopen, dus we gaan kijken hoe ver we gaan komen.”
Drie amazones met vijfjarige dressuurtalenten bezetten het podium. Het zilver was voor Anouk Ivits en Iris. De proef werd beloond met 68,72%. Paulien Kouwenhoven reed de imponerende Bordeux-zoon Intenz naar de derde plaats.

In de klasse L1 ging Patrieck van Hoek lange tijd aan de leiding met de vijfjarige Izack. Uiteindelijk moest de ruiter uit Elburg twee amazones voor zich dulden. Ellen van Arendonk won de titel met de zwarte Desperado-zoon Incredible. Anouk Neefs, als een na laatste aan start, veroverde het zilver met Guess en keerde daarmee tevreden huiswaarts naar Helden.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap, Felix Hippische Juristen prijs klasse M1 paarden
1. Mascha van Es - Hupadoeska PB (v.Dancer), RV Personality, Heerlen, 71,33%
2. Lars op ’t Hoog - Handretti (v.Andretti), PPH Horstdravers, Haghorst, 71,22%
3. Esmee van Gijtenbeek - Hot Chocolate (v.Apache), RZN, Hoevelaken, 70,11%

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap, Horka prijs klasse L2 paarden
1. Saskia van Es - Italo (v.Fürstenball), RV Personality, 72,56%
2. Anouk Ivits - Iris (v.Lord Leatherdale), Heideruiters, 68,72%
3. Paulien Kouwenhoven - Intenz (v.Bordeaux), Westland, 68,33%

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap, Dijkgraaf-Reinders prijs klasse L1 paarden
1. Ellen van Arendonk - Incredible (v.Desperado), Flevoruiters, 71,72%
2. Anouk Neefs - Guess (v.Jazz), Cavalier, 69,11%
3. Patrieck van Hoek - Izack (v.Blue Hors Zack), Noord Veluwe, 68,94%


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: daisythth_x, Googlebot, PeppySan, Sizzle en 29 bezoekers