Nieuwe puntentelling voor Nations Cup dressuur

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10741
Geregistreerd: 20-04-16

Nieuwe puntentelling voor Nations Cup dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-18 14:37 Tip de Nieuwsredactie

Equnews.nl
Dressuur


Vanaf dit jaar wordt een nieuwe puntentelling gehanteerd voor de Nations Cup dressuur. Gisteren maakte de FEI bekend dat vanaf dit jaar de resultaten in de Grand Prix, Grand Prix Special en de Grand Prix Freestyle tellen voor het landenresultaat.

De telling rekent niet langer op het gemiddelde van de drie beste scorende ruiters in de Grand Prix. Tot op heden telde de Grand Prix Freestyle enkel en alleen voor individuele plaatsingspunten. Vanwege het teruglopende deelnemersaantal in de Special en Freestyle in 2017 was destijds gekozen om alleen de score in de Grand Prix mee te laten tellen voor het landenresultaat.

Nieuw dit jaar is dat er plaatsingspunten worden toegekend. Hoe hoger de plaatsing, hoe lager de plaatsingspunten. Niet langer tellen de percentages die een combinatie haalde. Dan wel de plaats op welke de deelnemers zijn geëindigd. De individuele scores worden vervolgens bij elkaar opgeteld en het team met de minste plaatsingspunten wordt de winnaar.

De nieuwe telling gaat over de Nations Cup wedstrijden die worden verreden in Europa. De CDIO3* wedstrijd in Wellington telt niet mee voor het eindresultaat van de landenwedstrijd.

Deze wedstrijden tellen mee voor de Nations Cup dressuur 2018:

CDIO5* Compiègne, Frankrijk (17-20 mei)
CDIO4* Uggerhalne, Denemarken (23-27 mei)
CDIO5* Rotterdam, Nederland (21-24 juni)
CDIO5* Falsterbo, Zweden (12-15 juli)
CDIO5* Aken, Duitsland (17-22 juli)
CDIO5* Hickstead, Engeland (26-29 juli)

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Cowgirl, Indi_Vito, lina1998, miisshOrse, Noraafjord, nuevo_mien, Perros, Ufurio4e en 10 bezoekers