Wie zijn de succesvolste KWPN’ers van 2017?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10679
Geregistreerd: 20-04-16

Wie zijn de succesvolste KWPN’ers van 2017?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-18 14:35 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / KWPN
Wedstrijd, KWPN, Fokkerij
Afbeelding
Laura Graves en Verdades. Foto: Arnd Bronkhorst /FEI


Inmiddels is 2018 alweer in volle gang maar alsnog vond het KWPN het de moeite waard om nog eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Afgelopen jaar was een sportief sterk jaar met vele topprestaties van fokproducten van de KWPN-fokkers. Maar welke KWPN’ers en KWPN-hengsten waren nu eigenlijk het succesvolst van allemaal in de internationale spring- en dressuurpiste?

Er zijn tal van manieren om de successen van stamboeken te berekenen, op de wereldwijd erkende WBFSH-ranking kwam het KWPN in de dressuurrichting als nummer één en in de springrichting als nummer twee uit de bus. Een andere interessante methode om successen te meten is een analyse van het aantal podiumplaatsen door de paarden van bepaalde stamboeken. Bij het springen werd een analyse vanaf het CSI3* 1.45m-niveau en bij het dressuur vanaf het internationale FEI Prix St. Georges-niveau gemaakt.

Bijna 20 procent gewonnen door KWPN’ers
In de springsport waren het afgelopen jaar in totaal 4.433 podiumplaatsen te behalen in 1.421 rubrieken vanaf CSI3* 1.45m-niveau. Deze podiumplaatsen werden in totaal door 1.996 unieke paarden behaald. De KWPN-springpaarden legden in totaal op 783 podiumplaatsen beslag, wat neer komt op 18 procent van het totaal. Hiermee voert het KWPN als stamboek deze ranglijst aan, gevolgd door het BWP met 15 procent en het Selle Français met 14 procent van het totale aantal podiumplaatsen. Ook met het aantal nummer één posities staat het KWPN aan kop, namelijk 280 overwinningen vanaf CSI3* 1.45m-niveau.

Zinius succesvolste springpaard
Dit weekend wordt Harrie Smolders op Indoor Brabant gehuldigd als Ruiter van het Jaar 2017 en met zijn Nabab de Rêve-zoon Zinius behaalde hij verreweg de meeste podiumplaatsen voor het KWPN. De door Doron Kuipers opgeleide ruin stond maar liefst 21 keer in de top drie en behaalde niet minder dan acht overwinningen. Laura Renwick's Bintang II (v.Tangelo van de Zuuthoeve) staat op de tweede plaats met elf podiumplaatsen, waarvan zeven overwinningen. De door de Canadese amazone Tiffany Foster gereden Brighton (ex Beegien SFN, v.Contendro) komt op plaats drie met elf podiumplaatsen, waarvan vijf overwinningen. VDL Groep Verdi TN (v.Quidam de Revel) is met de achtste plek de hoogst genoteerde KWPN-hengst; onder Maikel van der Vleuten behaalde de inmiddels preferente hengst acht podiumplaatsen, waaronder drie overwinningen.

KWPN-dressuurpaarden succesvolst
Ook in de dressuursport hebben de KWPN-paarden een leidende positie weten te behouden in deze podiumplaatsenranglijst. De KWPN’ers behaalde op internationaal Prix St. Georges-niveau en hoger maar liefst 523 podiumplaatsen, wat gelijk staat aan 12 procent van het totaal. Hiermee staat het KWPN fier bovenaan, met daarnaast ook nog eens 162 overwinningen. Het Hannoveraner Verband komt op de tweede plaats met 9 procent van het aantal podiumplaatsen, terwijl het Oldenburger Verband derde staat met 6 procent. Het Westfaler stamboek staat vierde met 4 procent, gevolgd door het Deense warmbloed met 3 procent. Wanneer er louter naar de Grand Prix-rubrieken gekeken wordt, staat het KWPN nog overtuigender bovenaan. Met 265 podiumplaatsen op Grand Prix-niveau, waarvan 88 overwinningen, gaat het KWPN aan de leiding met 24 procent. Het Hannoveraner Verband staat opnieuw tweede met 19 procent, op afstand gevolgd door het Oldenburger Verband met 9 procent.

MDH Avanti N.O.P. bemachtigt meeste podiumplaatsen
Het best presterende KWPN-paard op internationaal niveau vanaf Prix St. Georges-niveau was in 2017 MDH Avanti N.O.P. (v.United). Onder Anne Meulendijks behaalde Avanti maar liefst dertien podiumplaatsen, waaronder elf overwinningen – voornamelijk in de U25 Grand Prix en Intermediaire II. De wereldberoemde Verdades (v.Florett As) liep onder de Amerikaanse Laura Graves eveneens dertien podiumplaatsen bijeen, waarvan negen overwinningen – weliswaar anders dan Avanti allemaal op Grand Prix-niveau. De best presterende KWPN-hengst in deze ranking is Aqiedo (v.Undigo) onder Adelinde Cornelissen. De zwarte hengst behaalde zeven podiumplaatsen, waarvan vier overwinningen. Ook de KWPN-erkende hengst Blue Hors Zack (Rousseau uit Orona ster IBOP-spr pref prest van Jazz, fokker B. Wilschut uit Bosschenhoofd) kende in 2017 een uitstekend jaar onder de Deense ruiter Daniel Bachmann Andersen. De invloedrijke dekhengst bemachtigde zeven podiumplaatsen, waaronder twee overwinningen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


NatasjavE

Berichten: 30783
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-18 08:29

Jammer dat ze de namen van de hoogst scorende dressuurpaarden niet noemen :D

Want die zijn nou niet perse volgens de fokadviezen van het KWPN gefokt :D

Verdades bijvoorbeeld.

Sorry, heb nog koffie nodig....doen ze wel :9k

Blijft,...Verdades is niet gefokt zoals ze het graag zien.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: angrywolf, BlogBeat, Dimphyl, Eefjahh, ireika, Kayleigh__, ReneeMonty en 12 bezoekers