CH Mierlo blijft gastheer NK springen

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10922
Geregistreerd: 20-04-16

CH Mierlo blijft gastheer NK springen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 23:06 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Springen


De KNHS en de organisatie van het Concours Hippique Mierlo zijn overeengekomen dat het Nederlands Kampioenschap springen nog zeker drie jaar in Mierlo plaats zal vinden. Daarmee gaat het concours op weg naar een 50-jarig jubileum van CH Mierlo dat in 2020 gevierd zal worden. Vandaag tekenden Dirk van Santvoort namens CH Mierlo en Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, de overeenkomst tijdens een geanimeerde bijeenkomt die plaatsvond bij carrosseriebouwer Roelofsen in Raalte voor sponsors van CH Mierlo. Het NK wordt dit jaar van 26 tot 29 april verreden.

Het vermaarde Concours Hippique Mierlo wordt dit jaar al voor de 48e keer georganiseerd en is al 18 jaar gastheer voor de nationale titelstrijd. De organisatie weet ieder jaar weer uitstekende omstandigheden te creëren voor geweldige topsport. Vorig jaar was het Marc Houtzager die met Sterrehof’s Calimero het goud binnen wist te halen op de fraaie graspiste in Mierlo.

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, is zeer blij met de verlengde samenwerking. “De KNHS heeft er alle vertrouwen in dat het NK hier in goede handen is. De organisatie in Mierlo heeft al jaren bewezen een fantastische gastheer te zijn voor het Nederlands kampioenschap. Mierlo heeft een vaste groep hele trouwe regionale sponsors en een geweldige ploeg vrijwilligers die allen enorm betrokken zijn bij het evenement.”

Dirk van Santvoort namens CH Mierlo voegt er aan toe: “Deze overeenkomst geeft aan ons als organisatie wederom het vertrouwen dat we ons werk goed doen. Hiermee hebben we een goed verhaal naar onze bestaande en nieuwe sponsoren waardoor we onze ambities kunnen waarmaken en het evenement de komende jaren verder kunnen uitbouwen en op een nog hoger plan brengen.”

Het NK springen voor de senioren in Mierlo is de eerste grote onderlinge krachtmeting tussen de Nederlandse toppers van het nieuwe buitenseizoen. Het NK is daarmee een belangrijk observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens. Ehrens kijkt uit naar de strijd in Mierlo. “In Mierlo kan ik zien hoe iedereen uit het winterseizoen gekomen is en welke nieuwe combinaties er aan zitten te komen. Mierlo heeft mij ieder jaar weer heel veel informatie gegeven voor de invulling van het buitenseizoen. Het WK is uiteraard het aller belangrijkste dit jaar, maar we willen ook absoluut goed presteren in de Nations Cups. Mierlo is een mooie aftrap van het komende seizoen.”
Dit jaar zal de focus van de manschappen van Ehrens liggen op het wereldkampioenschap dat in september in het Amerikaanse Tryon gehouden wordt. In Tryon staat niet alleen de wereldtitel op het spel, maar er zijn ook startbewijzen voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 te verdienen

NK junioren, Young riders en Children

Naast het NK voor de senioren zal Mierlo ook weer de nationale titelstrijd voor de jeugd huisvesten. In drie categorieën strijd de toekomst om de titels. Er wordt een kampioenschap verreden voor Children (12 tot 14 jaar), Junioren (14 tot en met 18 jaar), de Young Riders (16 tot en met 21 jaar). Er zijn veel goede combinaties in deze leeftijdsgroepen, bondscoach Luc Steeghs zal de verrichtingen van deze ruiters dan ook zeker op de voet volgen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bengell, Joanne_, lauwie, Leliesan, nafkedemi, nikkyily, Noukie, Ubermetrics, xLauLaUx, YandexBot en 8 bezoekers