Wijzigingen Endurancereglement per 1 maart 2018

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5365
Geregistreerd: 20-04-16

Wijzigingen Endurancereglement per 1 maart 2018

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 15:47 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KNHS
Endurance

Afbeelding
Marijke Visser met Laiza de Jalima. Foto: Arnd Bronkhorst /FEI


Per 1 maart 2018 worden kleine wijzigingen doorgevoerd in het Wedstrijdreglement Endurance. Hieronder worden ze kort toegelicht.

Harnachement
In het reglement is het harnachement van een paard verduidelijkt. Een paard moet zijn opgetoomd met een zadel en (halster)hoofdstel inclusief teugels wanneer wordt deelgenomen aan een endurancewedstrijd. De keuze van het type zadel, hoofdstel en bit is vrij.

Meerdaagse wedstrijden
Voor wedstrijdorganisaties die meerdaagse wedstrijden organiseren zijn extra mogelijkheden opgenomen in het reglement. Zo is het toegestaan om de minimale snelheid met 1km/u te verlagen mits dit kenbaar wordt gemaakt in het vraagprogramma. Combinaties die deelnemen aan meerdaagse wedstrijden mogen elke wedstrijddag op de vetgate stoppen en de volgende wedstrijddag verder rijden, mits het paard is goedgekeurd. Daarnaast is in het reglement opgenomen hoe het klassement wordt opgemaakt en wanneer een winstpunt wordt toegekend.

Nakeuring
De nakeuring wordt in lijn gebracht met de FEI. Dit wil zeggen dat binnen 30 minuten nakeuring moet plaats vinden i.p.v. op 30 minuten. Op deze manier kan een paard wat binnen 30 minuten klaar is eerder aangeboden worden bij de dierenarts en hoeft deze niet te wachten. Let op: Wanneer de hartslag bij het aanbieden hoger is dan 60 slagen per minuut volgt uitsluiting, er is geen herkansing mogelijk. Een paard mag het wedstrijdterrein verlaten nadat de wedstrijddierenarts voor akkoord heeft afgetekend op de veterinaire kaart. De wedstrijddierenarts is gerechtigd het paard zo lang ter controle te laten blijven als dat door hem nodig wordt geacht.

Bekijk hier het disciplinereglement endurance 2018


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: EpiqueCheval, komone, Slieke en 9 bezoekers