Estée Gerritsen sterk van start in KNHS Para Dressuur Trophy

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10905
Geregistreerd: 20-04-16

Estée Gerritsen sterk van start in KNHS Para Dressuur Trophy

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-18 08:49 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Parasport


In Beuningen is de eerste selectiewedstrijd uit de tweede cyclus van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy verreden. Overwinningen waren er voor Estée Gerritsen, Demi Vermeulen en Frank Hosmar.

De KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy bestaat uit twee delen. Er worden twee maal twee selectiewedstrijden verreden met een afsluitende kwalificatiewedstrijd. De combinaties strijden daarbij in twee groepen. Een groep bestaat uit Grade I, II en II en de andere uit Grade IV en V. De eerste kwalificatiewedstrijd was tijdens Jumping Amsterdam. De tweede is tijdens Indoor Brabant op 8 maart, in juni volgt de finale. Vandaag was de eerste selectiewedstrijd voor Indoor Brabant, vrijdag volgt de tweede in Berkel-Enschot.

Terug aan het front
Nadat ze in 2016 op het allerlaatste moment uitviel voor deelname aan de Paralympische Spelen in Rio, werd het even iets stiller rond Estée Gerritsen. Eind vorig jaar kreeg de amazone echter weer de beschikking over een paard waarmee ze zich kan meten met de beste paradressuurruiters. Vandaag kwam Gerritsen met nieuwe troef Windsor voor het eerst aan de start in de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. En met succes. Estée, afgelopen jaar lid van het KNHS Talententeam, wist vandaag de teamtest te winnen met ruim 69%. In de individuele proef werd ze tweede achter Demi Vermeulen met Ciska II. Estée Gerritsen, die uitkomt in Grade II, is heel blij met haar optreden van vandaag. “Ik mis een beetje de wedstrijdroutine, maar nu ging het heel goed. Vandaag was ik al weer meer gewoon aan het rijden in een flow zoals voorheen en minder aan het denken. Doelen durf ik nog niet zo uit te spreken. Het is pas de derde wedstrijd die ik met Windsor reed, dus voorlopig moeten we vooral meer vlieguren maken samen. We krijgen steeds meer een klik. Windsor is echt een heel gaaf paard. Hij is hengst, maar daar merk je weinig van. Windsor laat je nooit in de steek en wil altijd voor je werken in de ring.”

Hosmar twee maal op kop
In de strijd van Grade IV en V was Frank Hosmar met zijn Alphaville N.O.P. oppermachtig. In beide proeven won hij met ruim 74%. Als goede nummer twee eindigde Glasten Krapels die Windhook, een stoere nieuwe vos, in de ring bracht.

Uitslag KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Beuningen

Grade I, II en II
Teamtest
1. Estée Gerritsen (Duiven) – Windsor, 69.12%
2. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Ciska II, 68.64%

Individuele test
1. Demi Vermeulen – Ciska II, 72.43%
2. Estée Gerritsen – Windsor, 68.54%

Grade IV en V
Teamtest
1. Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P., 74.01%
2. Glasten Krapels (Halfweg) – Windhook, 69.69%

Individuele test
1. Frank Hosmar – Alphaville N.O.P., 74.17%
2. Glasten Krapels – Windhook, 68.72%

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DeEenhoorn, Facebook, GoogleAdsense, Renaatt92, Ubermetrics, Vernon, VNjulia en 4 bezoekers