Nederlandse landenwedstrijd vierspannen 2018 in Valkenswaard

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5346
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlandse landenwedstrijd vierspannen 2018 in Valkenswaard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 13:58 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Aangespannen rijden

Afbeelding
Boyd Excell, foto door FEI/Roland Thunholm

De Nederlandse landenwedstrijd voor vierspannen vindt in 2018 plaats in Valkenswaard. Van 23 tot en met 27 mei nemen diverse landenteams het tegen elkaar op in een unieke wedstrijd. De competitie is onderdeel van Driving Valkenswaard International (DVI) op de terreinen van Exell Equestrian in Valkenswaard.

Ieder land mag jaarlijks één officiële FEI Landenwedstrijd per discipline organiseren die dan de zogenaamde O-status krijgt. In Nederland werd deze landenwedstrijd voor het mennen sinds jaar en dag georganiseerd in Breda. Nadat bekend werd dat dit evenement dit jaar niet doorgaat, benaderde de KNHS de organisatie van DVI om de landenwedstrijd in 2018 te faciliteren.

Blijk van vertrouwen en waardering
“Wij zijn natuurlijk zeer vereerd met het verzoek van de KNHS. Het is voor ons een fantastische kans om ons evenement dit jaar naar een nóg hoger niveau te tillen,” vertelt gastheer Boyd Exell. “Driving Valkenswaard International kent dit jaar de derde editie. Een menwedstrijd met alle internationale topteams. De toevoeging van de landenwedstrijd maakt het plaatje compleet. Bovendien is het ook interessant voor de vierspanrijders. We stijgen nu naar een viersterren-status en dat levert extra punten op voor de Wereldbekerkwalificatie ranking. Maar buiten dat: het is voor ons een blijk van vertrouwen en waardering.”

Top internationale mensport vertegenwoordigd
Tijdens Driving Valkenswaard International gaat de top van de internationale mensport (twee- en vierspannen) de strijd met elkaar aan in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Vijf dagen lang zijn Boyd Exell en zijn team gastheer van prachtige mensport. Wereldkampioen Exell start als enige deelnemer voor zijn geboorteland Australië en dingt daarom niet mee in de landenwedstrijd, aangezien een team uit minimaal twee en maximaal drie leden moet bestaan. Dit maakt de strijd er echter niet minder om; de deelnemers nemen het naast de landenwedstrijd ook tegen elkaar op in het individuele klassement.

Gratis toegankelijk voor de hele familie
Driving Valkenswaard biedt vijf dagen een programma met meer dan alleen spectaculaire, internationale hippische topsport. De menners nemen het ook buiten het parcours tegen elkaar op in een echte krachtmeting: de Tug of War (touwtrekken) en er is een spectaculaire Bicycle Challenge. Bovendien is het een gratis toegankelijk evenement voor de hele familie met voldoende vertier voor de kinderen en het gezellige Promo Village met eten, drinken en lifestyle stands.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _N_, breugel19, moonfish13, mygoldeneye, puccalover, xbelieveitx en 17 bezoekers