NK vierspannen 2018 in Beekbergen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

NK vierspannen 2018 in Beekbergen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-02-18 12:41 Tip de Nieuwsredactie

*Hoefnet
Aangespannen rijden

Afbeelding
Koos de Ronde op het Nederlands Kampioenschap. Foto: Vivian Hesen Fotografie

Het NK vierspannen wordt in 2018 verreden op de mooie accommodatie van Riant Equestrian Centre in Beekbergen. De Nederlandse titelstrijd vindt van 9 tot en met 12 augustus plaats en is onderdeel van de internationale menwedstrijd.

De wedstrijd in Beekbergen stond al vaak borg voor prachtige evenementen en organiseerde ook al eerder met succes verschillende kampioenschappen waaronder elf keer het Nederlands kampioenschap vierspannen. Gastvrouw Mieke van Tergouw van Riant Equestrian Centre is enthousiast: "Onze wedstrijd leent zich bij uitstek voor het NK vierspannen, dat is in het verleden meer dan eens gebleken en ook vorig jaar hebben we na een jaar afwezigheid op de wedstrijdkalender van al onze deelnemers positieve reacties gekregen. Door het vele publiek dat op ons evenement afkomt hebben we een wedstrijd met veel sfeer in een internationale entourage. Onze 31e editie zal door de toekenning van het NK door de KNHS nog meer glans krijgen."

Vorig jaar tijdens het NK in Horst greep vierspanrijder Koos de Ronde voor de derde maal in zijn sportieve carrière de titel. Hij kreeg daarbij op het podium gezelschap van Bram (winnaar zilver) en IJsbrand Chardon. Met reeds 27 Nederlandse titels op zak, zal ook dit jaar IJsbrand weer een geduchte kampioenskandidaat zijn. Het NK valt enkele weken voor de wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Voor aanvang van het NK maakt bondscoach Harry de Ruijter zijn team voor het wereldkampioenschap al bekend. De wedstrijd op het prachtige terrein van Beekbergen zal dan voor de menners de ideale gelegenheid zijn om de puntjes op de i te zetten en eventueel nog wat minder geroutineerde paarden extra ervaring op te laten doen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de titelstrijd zou worden verreden tijdens Outdoor Brabant in Breda. Het wedstrijdterrein van Outdoor Brabant moet echter verhuizen. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar dat proces heeft meer tijd nodig.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amyz, fleurtjeuh, Googlebot, Isa_Sofie, LiannePuthzy, Piera, Selente, WHorse en 11 bezoekers