Lips, Scholtens en Naber-Lozeman in Olympische kaders

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5689
Geregistreerd: 20-04-16

Lips, Scholtens en Naber-Lozeman in Olympische kaders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-18 13:45 Tip de Nieuwsredactie

*Equnews
Ruiters
Ingezonden door Ketaki

Afbeelding
Alice Naber-Lozeman met Mitok. Foto door Muriel.


De nationale kaders bestaan uit de beste combinaties van Nederland. Er zijn kaders voor Pony’s, Children, Junioren, Young Riders, U25 en Senioren. De kadercombinaties worden begeleid door de bondscoach en kunnen geselecteerd worden voor internationale kampioenschappen en landenwedstrijden.

Tim Lips en Alice Naber-Lozeman in Olympisch eventingkader
Naar aanleiding van de gewijzigde kadercriteria voor de eventingruiters is het seniorenkader flink veranderd. Alice Naber-Lozeman en ACSI Peter Parker zijn van het B- naar het Olympisch kader gepromoveerd. Ook Tim Lips en Bayro maken hun rentree in het A-kader.

Vorig jaar maakte Tim Lips geen deel uit van het nationale eventingkader. Deze keuze maakte hij bewust omdat hij Chinese eventingteam begeleidde naar de Asian Games 2017. Dat zat eigen deelname aan het EK in Polen in de weg. Nu is Tim terug met zijn huidige toppaard Bayro en is het doel om in september mee te doen aan de Wereldruiterspelen in Tryon.

Ook voor Merel Blom stond haar eigen sportieve carrière in 2017 op een iets lager pitje. Nadat de amazone op de Olympische Spelen in Rio 2016 met Rumour Has It N.O.P. met een negentiende plek in het individuele klassement de beste Nederlandse prestatie neerzette ging de aandacht uit naar het afronden van haar studie Nederlands en Fiscaal Recht. Dit jaar hebben de sportieve ambities weer prioriteit en zijn haar ogen gericht op het WK eventing in Amerika.

Nieuwe combinatie in het B-kader is Jan van Beek met Vamp du Monselet. Jan is eveneens bondscoach van de Junioren en Young riders en heeft bijna twintig jaar ervaring in de internationale eventingsport.

Emmelie Scholtens in Olympisch dressuurkader
Emmelie Scholtens en de hengst Apache zijn weer terug in het Olympisch kader. Ook voor Hans Peter Minderhoud was het maar een korte afwezigheid in het nationale kader. Met de schimmel Zanardi is hij door bondscoach Rien van der Schaft opgenomen in het B-kader. Beide combinaties presteerden vorige week erg goed in de FEI-wereldbeker in Amsterdam.
Springruiter Michael Greeve is na Jumping Amsterdam met Whitney B B opgenomen in het B-kader.

Welke kaders zijn er?
Een kader bestaat altijd uit een A-kader (bij springen, dressuur en eventing heet dat een Olympisch kader) en een B-kader. In het Olympische of A-kader zitten de sterkste combinaties. In het B-kader zitten de combinaties waarvan wordt verwacht dat ze kunnen doorstromen naar het Olympisch- of A-kader. De Pony’s, Junioren en Young Riders van de disciplines dressuur, springen en eventing maken deel uit van het KNHS Talentenplan.

Hoe kom je in een kader?
Of je wordt opgenomen in een kader hangt af van je resultaten tijdens de observatiewedstrijden en/of wedstrijden voor kadervorming. Hoe dat precies werkt staat in de deelnemingsovereenkomsten die je ook kunt vinden op www.knhs.nl.

In het overzicht onderaan dit artikel kun je per discipline zien wie er op dit moment in een kader is opgenomen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu, Inujojo, PaulineS, stoeltafel, Taucha en 14 bezoekers