Kampioenstitel voor beeldschone Kremlin MD

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Hanmar, Leo, Shanna

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5263
Geregistreerd: 20-04-16

Kampioenstitel voor beeldschone Kremlin MD

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-02-18 01:44 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN

Afbeelding
Kremlin MD. Foto door aniek1985

Met acht bewegingstalenten in de kampioenskeuring kende de KWPN Stallion Show een prachtige ontknoping, waarin de beeldschone en heel goed bewegende Governor-zoon Kremlin MD als beste naar voren kwam.

Tot en met de laatste ronde bleef Kremlin MD (Governor uit Faresia ster PROK van Rousseau, fokker Marjo Dinnissen) van Louis en Gabriëlle Röst overtuigen met zijn bewegingsvorm, presentatie en zelfhouding. “Kremlin MD valt keer op keer op met zijn elegante, lichtvoetige manier van bewegen met daarbij een goed ondertredend achterbeen en bergopwaartse tendens”, sprak commissievoorzitter Bert Rutten. Als tweede werd de met veel beentechniek bewegende Franklin-zoon Kadans (uit Ciolita II C elite sport-dres IBOP-dres PROK van Jazz) van fokker G.J. Rijper en mede-geregistreerden Stoeterij ’t Centrum en Andreas Helgstrand. “Deze hengst beschikt over drie goede basisgangen waarin hij veel houding met souplesse en balans combineert. Daarbij komt hij uit een bewezen Noord-Hollandse stam.” De meest complete van vijf aangewezen Glock’s Toto Jr.-zonen eindigde als derde: de met veel afdruk, balans en houding bewegende Kostolany B (uit Oronia elite sport-dres pref prest PROK van Jazz), wiens moeder Lichte Tour geklasseerd is en eerder al het Grand Prix-paard Vontango B en de KWPN-goedgekeurde hengst Don Tango B bracht.

Bewegingstalenten
Op de vierde plaats eindigde de goed bergopwaarts bewegende, lichtvoetige Kojack (Arlando uit Fioretta elite EPTM-dres PROK van Uphill, fokker A. Hofenk) van A.P. Both en J.J. van der Meulen. Dat Expression als vaderdier een sterke indruk maakte dit jaar bewijst onder meer de als vijfde geplaatste Knock-Out (uit Slunora ster pref van Ferro, fokker S.M.C. Bloem) van R.J.M. Kauffeld-Jansen. Op plaatsen zes tot en met acht eindigden de met afdruk bewegende Kaiman (Dark Pleasure uit Franciska elite IBOP-dres d-oc van Gribaldi, fokkers J.A. en B. Naber) van M. Heilig, de over goede zelfhouding beschikkende Kevin (Dream Boy uit Uradea keur pref van Kennedy, fokker H. Melis) van combinatie Swart/De Jong en M. Heilig, en de losse, lichtvoetige Kenzo (Ferguson uit Cinderella Platinum elite EPTM-dres PROK van Vivaldi, fokker Titan Wilaras) van Leander de Heer.

Bekijk hier de uitslagen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ilsaaaa, nikysa90 en 30 bezoekers