Alles komt samen bij kampioenshengst Kannan Jr.

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

Alles komt samen bij kampioenshengst Kannan Jr.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-02-18 15:43 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Marco Kutscher met Cornet Obolensky. Foto: _Rianne_


Gister was hij al één van de meest opvallende hengsten en vandaag was hij heer en meester in de kampioenskeuring: de atletische, top gefokte en goed springende Cornet Obolensky-zoon Kannan Jr.

Zeven hengsten zijn uitgenodigd voor de kampioenkeuring, inclusief vier die zich gister in the picture hadden gesprongen. Vandaag werden zonen van Don Diablo HX, F-One USA en Harley VDL aan dat gezelschap toegevoegd. Publieksfavoriet Kannan Jr (Cornet Obolensky uit Van Meta ster sport-spr PROK van Quick Star) van fokkers Wobbe en Marietje Kramer en mede-geregistreerde Sjaak van der Lei laat zowel qua afstamming, exterieur als springtalent weinig te wensen over. “Deze royaal ontwikkelde hengst heeft in zowel de eerste als tweede bezichtiging overtuigend gesprongen en toont daarbij heel veel macht. Genetisch zit hij eveneens fantastisch in elkaar, als product van de topverervers Cornet Obolensky x Quick Star, als zoon van de 1.45m-springende merrie Van Meta en als kleinzoon van een volle zus van de tophengst Kannan”, sprak commissievoorzitter Cor Loeffen enthousiast.

Goed gezelschap
Sterke concurrentie kreeg hij zeker, zo pakte krachtpatser Karaldo (Harley VDL uit Waldine stb pref van Chin Chin, f/g Henk en Andreas Barenkamp) van mede-geregistreerde VDL Stud de reservetitel. “Deze aansprekende, langgelijnde hengst galoppeert met veel afdruk en overtuigt op het hout met zijn vermogen, grote mate van voorzichtigheid en lichaamsgebruik. Daarbij komt hij uit een stam waar al veel sport uit is gekomen.” Zo is Karaldo gefokt uit een halfzus van het Grand Prix-springpaard Seraldo (v.Corland) en is hij onder meer verwant aan de KWPN-goedgekeurde hengst Graziano (v.Baltic VDL). Op de derde plek werd de atletische Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Key West (uit Zanory T keur prest van Phin Phin) van fokker Roelof Bril en mede-geregistreerde Wiet ten Brinke opgesteld. Deze halfbroer van Roelof’s internationale 1.50m-paard Dizzy Lizzy heeft eveneens in beide rondes indruk weten te maken met zijn springtalent, waarbij hij een hele goede techniek en veel afdruk liet zien.

Complete hengsten
De uit Grand Prix-merrie Wimette ster sport-spr (v.Karandasj) gefokte Don Diablo HX-zoon Kardinaal HX van Stal Hendrix combineert een sterk model met veel springkwaliteit. Dat in combinatie met zijn interessante afstamming bracht hem op de vierde plek, net voor de met veel macht springende Baltic VDL-zoon Kartouche (uit Utravola ster pref prest PROK van Baloubet du Rouet, fokker H.L.J. Kessels) van VDL Stud en Willy Bourgondiën, de atletische Kobalt (Modesto uit Abersinaa ster van Calido I, fokker Sietse van der Meer) van Iekje van der Meer en de met afdruk en vermogen springende F-One USA-zoon Kwik van de Zietfort (uit Fem-Atoil sport-spr van Calvino Z, fokker M.J. Smits uit Nederhemert) van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: El75, Larabeckers, tjee, vilheide en 8 bezoekers