KWPN Stallion Show: eerste dag 32 springhengsten aangewezen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10679
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN Stallion Show: eerste dag 32 springhengsten aangewezen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-02-18 10:39 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, KWPN


“We hebben de hele dag heel prettig gekeurd”, reageert commissievoorzitter Cor Loeffen na afloop van de eerste dag KWPN Stallion Show. “Dat komt door zowel de kwaliteit van de hengsten als de goede manier van voorstellen.”

De dag begon met de tweede bezichtiging, waarin 66 springhengsten zijn gepresteerd. Daarvan kregen 36 hengsten groen licht voor de derde bezichtiging, die gisterenavond plaats vond. “In de derde bezichtiging hebben we zowel de verrichting en bevindingen van de eerste en tweede bezichtiging meegenomen, evenals de pedigree-informatie. We hebben 32 interessante hengsten kunnen aanwijzen voor het verrichtingsonderzoek. Bij het vrijspringen viel het positief op dat de paarden op een natuurlijke manier werden voorgesteld, we hebben weinig paarden gezien die een ‘geprepareerde’ indruk maakten. Dat geeft niet altijd een spectaculair beeld, maar daardoor krijgen wij wel zicht op de natuurlijke aanleg van de paarden. En daar gaat het om in de fokkerij.”

Vier voor kampioenskeuring
Van de 32 geselecteerde hengsten zijn er vier uitgenodigd voor zowel het verrichtingsonderzoek als de kampioenskeuring. Daarin worden Kartouche (Baltic VDL uit Utravola ster pref prest PROK van Baloubet du Rouet), Kannan Jr (Cornet Obolensky uit Van Meta ster sport-spr PROK van Quick Star), Kobalt (Modesto uit Abersinaa ster van Calido I) en de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Key West (uit Zanory T keur prest van Phin Phin) terug verwacht. Met vier aangewezen zonen deed Cornet Obolensky opvallende zaken, terwijl er van de hengsten El Salvador, Carrera VDL, Tangelo van de Zuuthoeve, Cicero Z en Grand Slam twee zijn aangewezen. “We hebben van zowel bewezen als jonge vaders zonen kunnen aanwijzen, vaak in combinatie met bewezen moederlijnen. We zijn heel content met de oogst van vandaag, de kwaliteit in de breedte is heel positief en we hebben nauwelijks concessies hoeven doen. Daarnaast was er een duidelijke groep hengsten die in zowel de eerste als tweede bezichtiging zich goed hebben laten zien en dat geeft goede hoop voor het verrichtingsonderzoek”, aldus Cor Loeffen.

Drie KSS hengsten
Van de gepresenteerde hengsten die vandaag in de KWPN Select Sale onder de hamer komen, zijn er drie aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Dat betreft Kaiden GPH (Chaman uit Charistia Z van Crawford), Kentucky GP (Air Jordan Z uit C'Est la Vie ster van Corland) en King Salvador (El Salvador uit Vivona elite pref van Numero Uno). Bekijk alle hengsten op de site van de KWPN Select Sale.

De video’s van de hengsten zijn terug te kijken op KWPN.TV. Bekijk hier de uitslagen van gisteren.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, nimbletje, Radian6 en 4 bezoekers