Patrick Lemmen gaat Limburgse toppers voor in 1.40m

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10901
Geregistreerd: 20-04-16

Patrick Lemmen gaat Limburgse toppers voor in 1.40m

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-18 22:48 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Springen

Afbeelding
Patrick Lemmen met Ideaal. Foto: Equitext


KRONENBERG – In de 1.40m Grote Prijs kwalificatie nam Patrick Lemmen onder de Hollandse vlag het voortouw. Hoewel een Nederlandse overwinning uitbleef was de Limburgse ruiter in zijn nopjes met de tweede plaats. In de 1.40m Midden Tour was John Steeghs de beste Nederlander, terwijl Tim Hendrix in beide proeven als tweede beste Hollander eindigde.

De aanpak van de Limburgse ruiter Patrick Lemmen resulteerde vanmiddag in de tweede plaats. Hij moest enkel de Duitse Barbara Schnieper met Cicero F (v. Check in) voor laten gaan. “Ik heb Ideaal op het laatste moment ingeschreven voor dit concours. Het voordeel is dat ik dan tussendoor gewoon naar stal in Baarlo kan om de andere paarden te trainen, het ligt handig dicht bij elkaar. Normaal houd ik me aan mijn planning, maar in Drachten ging niet alles precies zoals ik wilde”, aldus de perfectionistische ruiter. “Ik heb Ideaal vanmiddag iets relaxter als normaal gereden. Ik zag in de laatste lijn ook nog een galopspring minder, maar ik heb geen gas bijgegeven. Dan zie je maar weer dat hij zelfs onder minder druk er ook vooraan bijloopt. Dat geeft goede moed”.

Pienter
Bij de stal waar Lemmen voor rijdt, Carpe Diem Equestrian Team, is de tienjarige Ideaal inmiddels ook opgenomen. Ondanks dat deze niet in eigendom is van de Turkse partij waar de Limburger voor rijdt. De scherp springende Andiamo-nakomeling is van eigenaren H. Jacobs & Egbert Schep, gefokt door C. De Pee uit Mierlo. “Het is en zal een apart paard blijven. Je moet met rijden altijd scherp blijven, want hij is ongelofelijk pienter, maar als hij eraan staat dan springt hij geweldig.”

Nieuwbakken vader
Bijna twee weken geleden werd Lemmen voor het eerst vader. Zijn vriendin, Fleur Winkelmolen, beviel op 13 januari van een dochter genaamd Jolie. De ruiter uit Grashoek, bekend om zijn nuchtere houding, was allerminst zenuwachtig voor de geboorte. “Je gaat uit van de goede afloop. Natuurlijk het is allemaal nieuw, maar Fleur en Jolie maken het goed. Het doet wel iets met je, maar ik ben er geen anders mens door geworden. Ik doe alleen wel extra moeite om ’s avonds op tijd naar huis te gaan. Voorheen dacht ik nog wel eens ik moet dit nog doen of dat nog doen, maar nu gaat de familie voor.”

Steeghs en Hendrix
Achter Lemmen sloot Brit David Mcpherson aan met Casall-telg Camall. Tim Hendrix nam de vierde plaats voor zijn rekening met Euro Star (v. Corland), terwijl hij in de tweede proef met Duanda of the Lowlands (v. Diamant de Semilly) ook vierde werd, achter John Steeghs met Favoriet Hbc (v. Cantos). In deze proef reed Rodrigo Almeida (POR) voor zijn Nederlandse werkgevers, Loewie Joppen, naar het eerste geld met Clinton-nazaat Elud.

Voor de volledige uitslagen kunt u terecht op: http://online.equipe.com/nl/competitions/22730

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lucifertje, Antgillya, Facebook, fleurtjeuh, frutsel05, mimp3, ollielief, Perros, Plop1997, purny, Stybba en 11 bezoekers