KWPN verruimt registratieschema: cornage-eis merries vervalt

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN verruimt registratieschema: cornage-eis merries vervalt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-18 14:59 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
KWPN, Stamboek


Op basis van een aantal adviezen van de Fokkerijraad Rijpaard zijn er - na goedkeuring door de Ledenraad - enkele aanpassingen doorgevoerd in het registratieschema en de gerelateerde reglementen. Hierdoor kunnen er meer veulens in het veulenboek worden geregistreerd en komt bijvoorbeeld voor merries de cornage-eis te vervallen.

Vanaf 1 januari kunnen paarden die zijn geregistreerd in het Register A zonder nadere voorwaarden worden aangeboden voor stamboekopname. Register A-merries kunnen vanaf nu in het stamboek worden opgenomen en ook het sterpredicaat behalen. Als ze qua exterieur en beweging/springen voldoen kunnen ze na de stamboekopname deelnemen aan de Centrale Keuring en ook aan de Nationale Merriekeuring. Om defintief keur te worden moeten ze naast de eisen voor aanleg (IBOP, EPTM of sportpredicaat) wel aan de aanvullende eisen voldoen (PROK of D-OC-predicaat). De aanvullende eis voor cornage voor merries is komen te vervallen.

Oudere reeds beoordeelde merries
Oudere Register A-merries die nog niet hebben voldaan aan de aanvullende eisen, worden op basis van eerder verkegen cijfers op de stamboekkeuring alsnog met terugwerkende kracht stamboek of krijgen het sterpredicaat, of mogen opieuw deelnemen aan de stamboekkeuring om te proberen de bovenbalkcijfers te verhogen, zodat ze aan de exterieurnorm en de norm voor bewegen/springen voldoen voor het sterpredicaat. De betreffende leden worden hier te zijner tijd, zoveel mogelijk per e-mail, over geïnformeerd.

Veulens van niet-KWPN-hengsten
Veulens van hengsten van KWPN-erkende stamboeken waarvan op het moement van registratie van het veulen bij het KWPN al bekend is dat de betreffende vader aan de eisen qua röntgenonderzoek, cornage en aanleggen hebben voldaan - zoals bijvoorbeeld de hengsten Sorento, Glasgow, Douglas en I'm Special de Muze - worden direct in het veulenboek geregistreerd.

Deelname veulens aan keuringen
Voortaan mogen Register A-veulens het hele keuringstraject doorlopen inclusief deelname aan de Nationale Veulenkeuring.

Dit zijn slechts enkele aanpassingen, in IDS 1 van dit jaar zijn alle wijzigingen uitgebreid gepubliceerd. Voor alle reglementen klik hier.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: pringle6, vierhoef en 7 bezoekers