Vrijspraak in Utrechtse paardentwist

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10905
Geregistreerd: 20-04-16

Vrijspraak in Utrechtse paardentwist

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-01-18 00:48 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Equnews
Overige

Afbeelding
Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans /FEI


Een 47-jarige Woudenberger die bij een ruzie in 2012 zou hebben gedreigd zijn buren én hun paarden af te schieten, gaat vrijuit. De politierechter oordeelde ruim vijf jaar later dat het bewijs tegen hem te dun was.

Echt vrolijk werd verdachte Mario V. niet van de uitspraak. Het échte leed is al lang geschied, hield hij de rechtbank voor. Na het uit de hand gelopen conflict met de buren van pension Wereldpaarden krijgen hij en zijn vader als verhuurders van (puin)containers in Woudenberg bijna geen bak meer gesleten. ,,De omzet is met de helft gedaald. Het is een dorp, hè. Als ze kwade praat over je verspreiden, dan kom je daar niet meer van af’’, treurde de Woudenberger.

De confrontatie, aan de Zeisterweg, in het buitengebied van Woudenberg, tussen vader en zoon en enkele huurders van paardenboxen bij het naastgelegen pension vond plaats op 25 november 2012. Volgens Mario V. is zijn vader na een herfststorm op de erfgrens bezig met het opruimen van afgewaaide takken, als de vlam in de pan slaat. V. senior raakt verwikkeld in een felle woordenwisseling met de paardenbezitters, die hem ervan beschuldigen de dieren bang te maken met gesis en het zwiepen van takken. Als de zoon ten tonele verschijnt, loopt het verder uit de hand. Klappen vallen er niet, maar verwensingen vliegen over en weer.

Als Mario V. zijn woedende vader uiteindelijk weet mee te tronen, slaan juist bij hem alsnog de stoppen door. ,,Een van die lui riep dat ze suiker in brandstoftanks van onze wagens zouden doen. Dat zou ons leren. Toen heb ik geroepen dat ik dan hun paarden dood zou schieten. De mensen zelf heb ik nooit bedreigd, ook al beweren ze dat’’, zei V.

Helemaal mis
Volgens de Woudenberger kon het paardenpension destijds niet verkroppen dat hij en zijn vader uitbreiding van de stallen tegen wisten te houden. ,,We kregen gelijk bij de Raad van State. Vanaf dat moment was het helemaal mis. Na die ruzie hebben we ook nooit meer met elkaar gesproken.’’

De officier van justitie verontschuldigde zich over de lange looptijd van de zaak. Het had de geloofwaardigheid van de aangevers ook niet vergroot, constateerde hij. ,,De verklaringen van de getuigen spreken elkaar op te veel punten tegen. Het staat vast dat er harde woorden zijn gevallen, maar het is niet bewezen dat u iemand met de dood heeft bedreigd. Daarom vraag ik vrijspraak’’, aldus de openbare aanklager.

Of de vader van V. nog voor moet komen, staat volgens hem nog niet vast.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


PaysBas

Berichten: 4995
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Somewhere

Re: Vrijspraak in Utrechtse paardentwist

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-18 15:56

“De officier van justitie verontschuldigde zich over de lange looptijd van de zaak. Het had de geloofwaardigheid van de aangevers ook niet vergroot, constateerde hij”.
Wat een bureaucratie dat dit ruim 5jr. moet duren voor beide partijen. Zou t niet verwonderlijk vinden dat er een zaak mbt laster en inkomstenderving komt.

KNHS ZAL DE KOSTEN OP DE LEDEN VERHALEN wij zwijgt stemt toe dus WEES SLIM—> https://petities.nl/petitions/wij-wille ... ?locale=nl

Sinterklaas & Zwarte Piet zijn onderdeel van de Nederlandse cultuur. En nee ik ben geen racist. Racisme staat compleet los van dit oer-Hollandse feest.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas

thatsmyname
Berichten: 1
Geregistreerd: 12-09-11

Re: Vrijspraak in Utrechtse paardentwist

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-18 01:43

Helaas zijn deze eigenaren van wereldpaarden heel anders dan ze zich doen voortkomen. Deze mensen zijn niet vies van valse beschuldigingen. Ook zelf mee gemaakt. En dat zal ook hetzelfde soort mensen aantrekken. Goed om te horen dat wereldpaarden eens een keer "verliest". Chapeau, 1 winstpunt voor de partij die gewonnen heeft! Ik hoop dat ze nu wel een keer aangeklaagd kunnen worden mbt smaad en laster. Als particulier sta je niet heel sterk in mijn geval. Succes!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MissJeanny, Traiectum en 4 bezoekers