In Style en Imposantos delen winst dankzij 85 punten

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5217
Geregistreerd: 20-04-16

In Style en Imposantos delen winst dankzij 85 punten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-18 20:45 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Renate van Vliet met In Style. Foto: Aniek1985


In het tussenklassement deelden ze al de tweede plaats, achter de in Zuidbroek afwezig gebleven Indian Rock, en ook in de derde selectiewedstrijd bleken ze sterk aan elkaar gewaagd: In Style (v.Eye Catcher) en Imposantos (v.Wynton) deelden zojuist de winst in de klasse L van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie.

Met een mooie harmonieuze proef kwam In Style (Eye Catcher uit Sissy van Lorentin I, f/g Joop van Uytert) met Renate van Vliet uit op 85 punten, met 8,5-en voor alle onderdelen. Een groep later kwam Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres van Krack C, fokker Willy Wijnen) onder Bart Veeze tot hetzelfde, winnende puntentotaal. Het werd een ex aequo overwinning voor de beide bewegingstalenten, waarmee eerstgenoemde een waar Joop van Uytert-feestje compleet maakte aangezien de hengstenhouder uit Heerewaarden ook al (mede-)eigenaar is van de nummers 1 (Total U.S.) en 3 (Hermès) van de klasse M, evenals de nummer 3 van de klasse L (Fürst Jazz). “In Style laat zich heel goed bewerken en beweegt van nature bergopwaarts. Hij stapt actief, draaft heel lichtvoetig en met veel techniek, en kan in galop al goed schakelen”, besprak juryvoorzitter Monique Peutz de Eye Catcher-zoon. “Hij deelt de eerste plaats met Imposantos, die zijn naam echt eer aan doet. Hij stapt met goede tact en ruimte. Voor zijn draf konden we hem zelfs een 9 geven dankzij zijn goede techniek, cadans en houding. In galop liet hij veel souplesse zien en hij laat zich net als In Style fijn rijden.”

Deze lach duurt een dag
Voor Renate van Vliet werd het een gedroomd resultaat. “Tijdens de proef vergeet ik door de concentratie wel eens te lachen, maar de rest van de dag gaat deze glimlach niet meer van mijn gezicht hoor! In Style heeft alleen maar pluspunten, zowel in de omgang als met rijden is het een droom van een paard. En extra speciaal is dat Joop hem zelf gefokt heeft. Binnen de competitie hebben we de stijgende lijn te pakken dus deze hoop ik door te zetten richting finale! Sinds kort les ik met In Style eens per twee weken bij Edward Gal en daar steek ik ook weer veel van op. Die lessen kreeg ik voor mijn verjaardag en zijn erg leerzaam. Met de andere paarden les ik bij Diederik van Silfhout en dat bevalt ook super. In Style leert erg snel en hij hoeft overal weinig moeite voor te doen. Daarbij is het een heel plezierig paard dus elke keer is het weer een genieten als ik hem rijd!”

Met één puntje minder eindigde Iconic B (Bon Bravour uit Niniek STV keur pref prest sport-dres van Jazz, fokker Stal De Beukenvallei) onder Joyce Lenaerts, die een mooie proef en zijn talent voor het zwaardere werk liet zien.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nadjajump, speurneusc, truus1957 en 13 bezoekers