Wijzigingen in FEI Regelgeving Springen

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10905
Geregistreerd: 20-04-16

Wijzigingen in FEI Regelgeving Springen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-18 16:24 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Equnews / FEI
Springen


Afbeelding
Harrie Smolders met Walnut de Muze. Foto: Kimble
Het jaar 2018 kenmerkt zich reeds door een aantal belangrijke wijzigingen in de FEI Regelgeving voor Springen. De veterinaire afdeling van de FEI heeft de regels voor 2018 het afgelopen jaar opgesteld.

De belangrijkste wijzigingen in de veterinaire regelgeving hebben onder andere betrekking op de stokmaat voor pony's (maximaal 151 centimeter met hoefijzers), medicatie bij paarden en de introductie van een gelicentieerd therapeut.

Zo mogen er op de dag van de wedstrijd geen medicijnen meer toegediend worden via injectie tenzij het paard na 18:00 's avonds gereden wordt. Ook is het niet meer toegestaan vaccinaties toe te dienen op een evenement. De ondersteundende therapieën die op FEI evenementen gebruikt worden zijn voortaan verdeeld over twee categorieën: toegelaten therapieën en beperkte therapieën. De laatste kunnen enkel worden toegediend door mensen die in bezit zijn van een geldige licentie om de therapie toe te mogen passen.

Ook blijft de veelbesproken bloedregel van kracht in 2018. Een kleine nuance op de bloedregel is dat het vinden van bloed op een paard na een parcours resulteert in eliminatie en niet direct in diskwalificatie. Dit houdt in dat er bij vondst van bloed na een barrage alleen eliminatie op de barrage volgt en niet op de eerder gereden parcoursen. De bloedregel wordt uitgebreid naar alle disciplines en geldt niet alleen meer voor het springen. Bij grote bloedsporen wordt er alsnog gediskwalificeerd. Grote bloedsporen worden door de FEI gezien als mishandeling van het paard.

Het gebruik van oortjes in de beide oren is voortaan verboden op FEI Evenementen. Het dragen van een enkel oortje, in maar één oor blijft toegestaan. Het geldt alleen wanneer de ruiter in het zadel zit.

Het gebruik van peesbeschermers anders dan ontworpen voor pezen en kogel, op de achterbenen wordt verboden. Deze regel wordt de komende drie jaar geïntroduceerd. Hij zal als eerste gaan gelden bij de ponyruiters.

Klik hier voor de volledige regelgeving rondom springen. Deze tekst is in het Engels.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Ketaki

Berichten: 12030
Geregistreerd: 15-02-05
Woonplaats: dreamland

Re: Wijzigingen in FEI Regelgeving Springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-18 14:38


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnimalFriend, Chrizta, femkepullens, JoyCiej007, koenlover, M_aris, MaanNaam, MarritDL, Mnoonn, Poosje81, Prima2Donna, siloux, Telpeva, Unicorn79 en 19 bezoekers