Topsport bij het springen op Jumping Mechelen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10670
Geregistreerd: 20-04-16

Topsport bij het springen op Jumping Mechelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-17 16:01 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Equnews
Springen

Afbeelding
Niels Bruynseels met Cas De Liberte. Foto: Lukasz Kowalski /FEI


De afgelopen dagen zijn er veel springrubrieken verreden op Jumping Mechelen. Donderdag begon het programma met de Six Bars. Gisteren werden nog 7 rubrieken verreden.

Michael Whitaker wint Six Bars
Onder een daverend applaus haalde Michael Whitaker donderdagavond de overwinning in de Flandria Rent Six Bars binnen. Het sportieve programma in Mechelen werd met de Six Bars geopend voor de internationale twee -en vijfster ruiters. De overwinning was er voor de Britse springruiter, Michael Whitaker in het zadel van de 9-jarige AES-ruin, Flawless (v. Cheers Cassini).

Whitaker mocht zo een cheque van 4.125 euro in ontvangst nemen. De tweede plaats werd ingenomen door een totaal van vier combinaties:
Max Kuhner (Alfa Jordan), Rodrigo Almeida (Jamal vd Heffinck), Daniel Deusser (SX Hidalgo VG) en Julien Epaillard (Ussual Suspect d’Auge).

De zesde plaats werd ingenomen door Gilles Thomas (Uncas S) en Vincent Lambrecht (For Passion D’Ive Z).

Klik hier voor de resultaten

Belgische Claire Putters naar de winst in de finale Junioren en Young Riders
Vrijdag rond 17.00 werd de tweede ronde van de finale voor de Junioren en Young riders gereden. De eerste ronde vond deze ochtend plaats en leverde tien combinaties op voor de tweede ronde. Gilles Nuytens had in de eerste ronde de snelste foutloze ronde gereden en mocht in de tweede ronde dus als laatste aantreden. Hij reed opnieuw een supersnelle ronde, maar zijn Jade S (v. Diarado) tikte een balk uit de lepels. Dit resulteerde in een derde plaats.

De overwinning ging naar de jonge Belgische amazone, Claire Putters. Zij behaalde eerder op de dag al de derde plaats in de Queenscup en kon nu dus de overwinning op haar naam schrijven. Ze sprong met Copain de Muze (v. Bamakao de Muze) een foutloze ronde in 64,11 seconden. De tweede plaats ging naar de jonge Limburgse ruiter Tim Prouvé. Hij was de eerste nulpunter die in de tweede ronde mocht aantreden en bezweek niet onder de druk. Hij reed met Orson Des Hayettes (v. Mozart des Hayettes) een snelle, foutloze ronde wat hem de tweede plaats opleverde.

Anna Carway (Ajaccio) en Jeroen de Winter (Karmelita van den Dries) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten

Mark McAuley snelste in de "Speed and Handiness" rubriek
Later op de avond was het aan de vijf-sterruiters om te laten zien wat zij waard zijn in de Samsung 1m45 Speed and Handiness rubriek. 32 combinaties traden aan in deze rubriek waarin springfouten in strafseconden vertaald werden.

De snelste ronde kwam van Felix Hassmann. Hij reed SL Bazonado (v. SI Baluarte) naar de eindstreep in 56,55 seconden. Jammer genoeg tikte de 12-jarige ruin een balk uit de lepels wat de totaaltijd op 60,55 seconden bracht. Dit leverde hem wel een splinternieuwe wasmachine en de zesde plaats op.

De Ier Mark McAuley reed naar de eerste plaats. Hij sprong een foutloze omloop met Valentino Tuilliere (v. Diamant de Semilly) in 57,75 seconden. De tweede plaats ging naar de Belg Francois Mathy Jr. Hij stond lange tijd aan de leiding met zijn 12-jarige BWP hengst Falco vd Clehoeve (v. Quickfeuer van Koekshof). Zijn tijd van 57,83 seconden leverde hem uiteindelijk de zilveren medaille op. Julien Epaillard en Instit de Jucaso (v.Cooper vd Heffinck) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij deden het eveneens foutloos en finishten in 58,09 seconden.

Daniel Deusser en SX Hidalgo VG (v. Quadrillo) eindigden op de vierde plaats. Olivier Philippaerts en Ustina Sitte (v. Clinton) werden vijfde.

Klik hier voor de resultaten

Belgische top 3 in de CSI5* Grand Prix
Er werd gisteren afgesloten met het hoogtepunt: De CSI5* Grand Prix. In deze rubriek traden 42 combinaties aan, tien van hen slaagden er ook in om een foutloze basisomloop te rijden. Een barrage met tien ruiters moest dus beslissen over de winnaar. Met vijf Belgen in de barrage zag het er in ieder geval goed uit voor het thuispubliek.

Eindelijk slaagde er ook een Belgische ruiter in om de Grand Prix op zijn naam te schrijven. Niels Bruynseels was de laatste ruiter die moest aantreden in de barrage. Op dat moment stond Pieter Devos aan de leiding met Apart (v. Larino). Niels Bruynseels toonde echter nog maar eens waarom hij één van de snelste ruiters van het moment is. Met Gancia de Muze (v. Malito de Reve) snelde hij naar de finish in 31,53 seconden. Pieter Devos en Apart moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze barrage in 31,71 seconden.

Het Belgische publiek kreeg een droom top drie met ook een Belg op de derde plaats. Nicola Philippaerts en H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf vd Bisschop) finishte in 31,77 seconden en lieten hierbij alle balken in de lepels.

Ook op de vierde plaats kwam een Belg: Christophe Vanderhasselt was de eerste ruiter die mocht aantreden in de barrage en wist meteen de druk op de concurrentie op te voeren met een knaller van een tijd (32,90 seconden). Deze tijd leverde hem en Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) een top vijf klassering op. De Nederlander Johnny Pals en Chat Botte du Ruisseau Z (v. Casall) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor de resultaten

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annnneeee, BlogBeat, Django_Mette, storm666 en 6 bezoekers